Tallinna-Tartu maantee Kesk-Eesti lõiguga liigutakse tulevikku

Järva Teataja
Copy
Elektrooniline, muutuva teabega liiklusmärk.
Elektrooniline, muutuva teabega liiklusmärk. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Transpordiamet on viimase viie aasta vältel paigaldanud mitmetele teedele muutuva teabega liiklusmärke, mis aitavad luua ilmastiku ja liiklusega kohanevat liikluskeskkonda ning edastada ohtude korral välkkiirelt hoiatusi otse teel liiklejatele. Uudsed liiklusmärgid on nii ilmunud ka Järvamaale.

Transpordiameti intelligentsete transpordisüsteemide arendusjuht Kristjan Duubas selgitas, et Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee Võõbu-Mäo 2+2 uuele teele tuleb muutuvteabega liikluskorralduslahendus, mis hõlmab endas ka varem ehitatud Mäo ümbersõidu 2+2 teelõiku. „Selle objekti dünaamiline liikluskorraldus (muutuvad kiiruspiirangud) valmib koos objekti valmimisega selle aasta lõpus,” täpsustas ta. „Mäekülast edasi Tartu poole 1+1 teele kuni Luhamaani välja on paigaldatud oluliste sõlmpunktide-ristmike piirkonda erineva suurusega muutuvteabega liiklusmärke, mis kuvavad vajadusel hoiatusi ja edastavad ka tekstilist teavet näiteks ümbersõidu kohta. Nimetatud lõigu liikluskorralduslahendus, mis realiseeritakse projekti SMART E263/E77 raames, alustab tööd eeldatavalt septembris, kui on läbi viidud kõik vajalikud häälestustööd ja muutuva teabega liiklusmärgid on integreeritud meie kesksesse liiklusjuhtimissüsteemi, millega märke juhitakse.”

Konkreetselt Mäo (Mäeküla)- Imavere 1+1 lõigule tuleb üks infotabloo enne Imavere ristmikku. „Kui võtta kokku, milline on siis reaalne muutus liikleja jaoks, siis kogu Tallinna ja Mäo vaheline 2+2 liikluskeskkond kujuneb selliseks nagu see on täna Kose-Võõbu uuel teelõigul,” avaldas ta. „Kiirus kohandatakse vastavalt ilmaoludele ja ohtudele. Mäost (Mäekülast) edasi Luhamaani 1+1 teel saab edastame teavet ohtudest kuid piikiirusi ei muudeta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles