Paide linnameeskond võitles Brüsseli Anderlechti vastu vapralt

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Enne Paide linnameeskonna ajaloolist eurosarja kohtumist Belgia suurklubi Brüsseli Anderlechtiga, kel vitriinis ette näidata 34 kodumaa meistritiitlit, arutlesid jalgpallisõbrad tõsimeeli, kui suure sauna paidelased saavad. Kes pakkus 0 : 4, kes 0 : 6, mõni julges liialdades kaotusnumbreid isegi duubeldada. Teisiti ei osatudki mõelda, sest vastaste kalleima mängija Fabio Silva väärtus jalgpalliturul on 15 miljonit, samas kui Paide linnameeskonna koguväärtus on 3,57 miljonit. Aga piinlik kaotus jäi ära, pigem kaotati väärikalt 0 : 2.

Ja kuigi Paide linnameeskonna peatreener Karel Voolaid oli mängu tulemuses pettunud ja ütles, et ka riietusruumis ei vaadanud talle pärast mängu vastu just rõõmsad näod, oli jalgpallipublik rahul.

Esiteks oli suveõhtu lõunamaiselt soe ja mõnus. Teiseks pakuti Lilleküla staadionil põnevat mängu, kus aukartust äratavad vastased olid Eesti väikelinna klubist üle vaid neile kohase treenituse ja kogemusega. Kolmandaks tõi meeskonna eufooriline euroedu ja klubi suurepärane turundustöö Eesti esindusstaadionile kokku muljet avaldava arvu ehk 7506 pealtvaatajat, mida on isegi rohkem kui Paide linnas inimesi (seisuga 1. jaanuar 2022 elab Paide linna linnapiirides 7439 inimest – toim). Nii et nuriseda polnud just kui põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles