Põhjakal mõõdeti jooksukilomeetreid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Jooksjad valmistuvad neljakilomeetrisele jooksumaale startima.
Jooksjad valmistuvad neljakilomeetrisele jooksumaale startima. Foto: Paide spordikeskus/Facebook

Teist korda toimunud Põhjaka jooksule kogunes neljapäeva õhtul 29 jooksusõpra. Neis 23 võttis ette neljakilomeetrise jooksumaa ning kuus mudilast lippas lühemat maad.

Põhjaka jooks oli Paide linna jooksusarja "Jooks südames" neljas etapp. Varem on joostud ümber Tarbja järve, ümber Paide tehisjärve südamelinna jooksu ja Võõbu Võlli jooksu. Nüüd võeti ette jooks Põhjaka mõisa lähedal asuval teel.

Pikemalt jooksumaalt naases kõige kiirema ajaga Sten Selge Järva vallast, kes läbis neli kilomeetrit ajaga 15.46,8 ja olles sellega ka meeste põhiklassis ainuvalitseja.

Teise aja jooksis välja türilane Kaido Paju. Tema ületas finišijoone siis, kui stopper oli täis tiksunud 16.40,17. Aga Paju ei saanud rajal rahulikku tempot arendada, sest teda olid tagantpoolt jälitamas konkurendid meeste 55-aastased ja vanemad vanuseklassis. 

55-aastaste ja vanemate meeste konkurentsis jooksis end võitjaks Kaido Paju (keskel) jättes teiseks Aare Selge (vasakul) ja kolmandaks Margus Glase (paremal).
55-aastaste ja vanemate meeste konkurentsis jooksis end võitjaks Kaido Paju (keskel) jättes teiseks Aare Selge (vasakul) ja kolmandaks Margus Glase (paremal). Foto: SA Paide spordi- ja tervisekeskus

Võistluste kolmanda aja jooksis välja Monis Brauer Suure-Jaanist. Tema sai kirja tulemuse 17.16,58, mis andis naiste põhiklassis kindla esikoha.

Naistest teine oli ajaga 18.16,85 Sille selge Järva vallast, kel käis võiduarvestus naiste põhiklassis ja kolmas Monika Brauer Suure-Jaanis ajga 19.10,30, kes oli ühtlasi 35 - 44-aastaste naiste võitja.

Aja poolest kolmas meesvõistleja oli Põhjaka teedel Tristan Homin, kes võttis võidu 11- 13-aastaste poiste seas ja jooksis välja aja 18.14,94.

Jooksusarja "Jooks südames" viimane ja ühtlasi viies etapp toimub 4. septembril Matsimäel. Sealne jooks on ka ülemaakonnalise järvede jooksusarja osavõistlus.

Mudilased lippasid väikest ringi ja olid kõik tublid.
Mudilased lippasid väikest ringi ja olid kõik tublid. Foto: Paide spordikeskus/Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles