Eesti keelest erineva emakeelega tudengid on oodatud avaliku sektori suvekooli

Järva Teataja
Copy
Eesti riigilipud
Eesti riigilipud Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Integratsiooni Sihtasutus koostöös Kultuuriministeeriumiga viib 22. – 25. augustil läbi eesti keelest erineva emakeelega tudengitele mõeldud avaliku sektori suvekooli. Suvekooli eesmärk on tutvustada avaliku sektori karjäärivõimalusi ja innustada noori oma tulevikku riigiasutustega siduma.

Suvekoolist on oodatud osa võtma Eesti kõrgkoolides vähemalt teist kursust lõpetavad tudengid, kelle emakeel ei ole eesti keel. Kokku saab suvekoolis käia 40 tudengit üle Eesti, suvekoolis osalemine on tasuta.

Suvekoolis osalejad omandavad kasulikke oskusi karjääri planeerimiseks ning uurivad koos asjatundjatega, mida avalik sektor lähiaastatel noortelt ootab, saavad teada praktika- ja töövõimalustest avalikus sektoris, õpivad koostama CV-d ja motivatsioonikirja.

Noored saavad ekspertidelt teada, milliseid oskusi on riigiasutustesse kandideerimiseks vaja, milliseid töövõimalusi juba praegu pakutakse ja kuidas saab avalikus sektoris töötades mõjutada otsuste tegemist kõige kõrgemal tasemel. Suvekooli kavas on näiteks innustavad kohtumised Riigikantselei, Siseministeeriumi, Rahandusministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Haridus- ja Noorteameti, Eesti Koostöö Kogu ja CV-Online ekspertidega.

Suvekooli saab registreeruda kuni 15. augustini. Suvekool toimub Integratsiooni Sihtasutuse Tallinna eesti keele majas, lisaks külastatakse erinevaid asutusi. Täpsem info ja registreerumine: praktikaprogramm.integratsioon.ee/suvekool.

Suvekool on osa Integratsiooni Sihtasutuse ja Kultuuriministeeriumi praktikaprogrammist, mille raames pakuvad avaliku sektori asutused praktikakohti eesti keelest erineva emakeelega tudengitele. Programmi eesmärk on tutvustada noortele töövõimalusi riigiasutustes ja julgustada neid tulevikus avaliku sektori ametikohtadele kandideerima. Lisainfo ja registreerimine: praktikaprogramm.integratsioon.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles