Suurperede päeval lustiti Vargamäel

Järva Teataja
Copy

Pühapäeva, 7. augusti, keskpäeval kogunes umbes 130 inimest, et tähistada Järva valla suurperede päeva. Ilm oli päikseline ning parajalt soe, et tähistada sündmust vabas õhus Tammsaare Muuseumis Vargamäel.

„Algselt tundus, et suurperesid tuleb kohale vähe, kuid viimasel minutil registreerisid paljud pered, mistõttu on hea tõdeda, et seekord on registreerinud Järva valla suurperede päevale kokku 18 peret,“ kommenteeris üritust Järva valla kultuuri-, spordi- ja noorsootöö spetsialist Ülle Müller. Sellel aastal toimub Järva valla suurperede päev juba neljandat korda.

Päeva alustas abivallavanema, Tiina Oraste, sõnavõtt. „Et pered saaksid kokku, saaksid jagada kogemusi, saaksid veeta toreda päeva,“ sõnas Oraste.

Seejärel oli võimalik kõigil leida endale sobiv tegevus. Kes meisterdas mänguasja, kes tegi käepaela või magnetit, kes võttis teiste suurperedega mõõtu seitsmevõistluses. Lisaks oli võimalik vanarahvaste kommete kohaselt valmistada karaskit ja võid. Mälutreeningut pakkus raamatukogubuss Krõõt.

Peale mängimist, meisterdamist ja kokkamist oli aeg väikeseks tantsuks, mis suundus otse rehetarre, et vaadata seal miksteatri etendust „Võti“.

Kui kõik tegevused olid järgi proovitud, oli aeg kokkuvõteteks. Igal suurperel oli võimalik võita loosiga üks Järvamaa elamus. Elamustega toetasid Kilplaste teemapark, Järva-Jaani kultuurimaja, Tammsaare muuseum Vargamäel, Valgehobusemäe Suusa- ja Puhkekeskus, Matkapesa, Kallaste Hobitalu, Järva-Jaani muuseumide keskus, Ajakeskus Wittenstein, Eesti Piimandusmuuseum ja Jäägri Villa. Noorematel tegi meele rõõmsaks jõuluvana Preediku kingitud jäätised.

Päev oli meeleolukas nii pere noorematele kui ka vanematele pakkudes mitmeid ajastutruid tegevusi. Kogu ürituse aja oli kuulda laste kilkeid Tammsaare muuseumi hoovist ning võis näha rõõmsaid pilke, õhinat ja omavahel suhtlevaid peresid.

Järva valla suurperede päeva korraldasid Järva vald, Tammsaare Muuseum Vargamäel ja Järva valla noortekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles