Admiral Pitka luureretk toob 12 riigi võistlejad Lääne-Virumaa radadele

Järva Teataja
Copy
Järva maleva võistkonda esindanud Alo Aasma võrdles Põrgupõhja retke Eesti militaarspordi meistrivõistlustega.
Järva maleva võistkonda esindanud Alo Aasma võrdles Põrgupõhja retke Eesti militaarspordi meistrivõistlustega. Foto: Karri Kaas

Tänavusel rahvusvahelisel Admiral Pitka luurevõistlusel läheb rajale 27 neljaliikmelist võistkonda, kes peavad nelja päeva jooksul läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult pea 120 kilomeetrit, millest 40 km läbitakse transpordivahenditel ja 80 km jalgsi.

Võistlema tullakse kaheteistkümnest riigist. Välismaistest külalistest on kahe võistkonnaga esindatud Ühendkuningriik ja Poola, ühe võistkonna on välja pannud Bosnia-Hertsegoviina, Soome, Itaalia, Taani, Ameerika Ühendriigid, Läti, Poola, Belgia, Holland, Leedu, Gruusia. Samuti on rajal Eestis paiknevate liitlaste lahingugrupist kaks võistkonda (Prantsusmaa ja Taani) ja üks ühendvõistkond (Ameerika Ühendriigid, Eesti ja Bosnia-Hertsegoviina).

Lisaks piiritagustele relvavendadele lähevad võistlustulle ka kodumaised jõustruktuurid. Kaitseliidust on esindatud kaks Tallinna maleva võistkonda, samuti Järva, Jõgeva, Harju, Tartu malevate ja Naiskodukaitse Võrumaa ringkonna esindused. Veel võtavad võistlusest osa Vanglateenistus, Pioneeripataljon ja Kuperjanovi pataljon.

Võistluse avamine on kolmapäeval, 10. augustil kell 09.00 Rakvere Vabadussõja ausamba juures. Võistlejad jõuavad finišisse Läsna teeninduslinnakus laupäeva, 13. augusti pärastlõunal.

Mullu toimus luurevõistlus Saaremaal, mille võitsid kuperjanovlased.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärgiks on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust/varustust ning kindlasti ka moraali.

Tänavust luureretke korraldab Kaitseliidu Peastaap koostöös Viru malevaga. Virumaal toimus sama võistlus viimati 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles