Aravete krossirajal mürisesid mootorid

Järva Teataja
Copy

Läinud laupäeval toimus Aravete krossirajal EHKK karikasarja neljas etapp, mis algas päikesepaistes, sai lõunajal korraliku vihma, ja üldiselt möödus mõnusa pilve all mis pakkus meeldivalt parajat temperatuuri motokrossi sõitmiseks ja nautimiseks. Võistlus oli tihe nii algajate kui ka Jäägrivilla MX Pro klassis kus jagus draamat viimaste ringideni.

Päeva suurim klassivalik on Retro/EVO7Naised/MX60 klasside ühisstart ja siin kordas oma esitust Karleen Randveer, võttes mõlemast sõidust maksimumi. Naiste poodiumil Randveer esimene, Marleen Valdas teine ja Celiin Jõesaar kolmas. MX60 klassis ka üldjärjestuses teist kohta hoidnud Perrtti Salonen(FIN) esimene, uustulnuk Madis Pool teine ja Toivo Ilves kolmas. Retro klassis saavutas esikoha Toms Kaseckins(LAT), teise koha Olegs Kaseckins(LAT) ja kolmas Pavel Kalistratov. EVO klassis nakatas esimese sõidu märg rada mõned rattad tehnilistesse probleemidesse ja niimoodi jõudsid poodiumile vaid kaks tugevamat võistlejat kelleks Priit Laur ja Janek Lootus.

Arctic Sport 85AMA päeva noorimad võistlejad 10-15 eluaastat amatööride seas oli tihe võistlus poodiumile millest väljus teise sõidu parima tulemusega Hugo Sirel. Samade punktidega teine koht läks Sten Kevin Toomela, kolmas koht Jesse Hiltunenile.

MX Y kõige algajamad kel vanust üle 14 eluaasta, võttis liidripositsiooni Janar Jaani ning ei loovtanud enam neid ka teises sõidus. Teiseks tuli Karol Kenneth Lootus ja kolmandaks tõusis teise sõidu hea tulemusega Sebastian Jüriöö.

MX40/50 tuntud rahvakeeli kui Veteranid, võidutses mõlemas sõidus Valeri Homin, edestades nii 40 kui ka 50 arvestuse võistlejaid. Kui Homin võttis etapivõidu MX50 arvestuses, teise koha Aivo Rabbi ja kolmanda Jaan Tang siis MX40 parim oli Erki Tärno, teine Ain Klettenberg ja kolmas Janis Kaljas.

MX X klassis on võidusõit üks põnevamaid, kui esimese sõidu võitis Marek Miil siis teise Deimon Jõesaar. Jõesaare esimese sõidu tulemus jäi aga punktidelt kehvemaks ning võidu viis Miil, edestades Jõesaart ja Rauno Toomi.

MX30 ehk üle kolmekümneste harrastajate klassis võidutses Sam Jones(GBR). Teise koha kindlustas Raido Elbing ja kolmandaks tõusis Robert Niido.

MX15, tulevaste kiirete klass, pakkus põnevust kui esikohale kandideerisid Kaur Lillevälja, Karl Kiil, Hendrik Urbanik ja Gregor Allikas. Kui Kiil oli esimeses sõidus kolmas siis teise sõidu esimene koht andis kokku etapivõidu, teiseks tuli Gregor Allikas ja kolmandaks Kaur Lillevälja.

Jäägrivilla MX Pro start kujunes põnevaks kui Karel Kutsar võttis liidriohjad ning EHKK karikasarja liider Gert Krestinov takerdus stardipuusse. Neljandaks ringiks oli Krestinov suutnud tõusta juba teiseks, kuid esikohal sõitnud Kutsarit siiski ohustada ei suutnud. Finishis Kutsar Krestinovi ja Hans Priideli ees. Teises stardis võttis stardikurvi Priidel, kuid kohe pääses mööda Kutsar. Samuti Krestinov suutis tõusta paari kurvi möödudes teisele kohale ning esimese ringi lõpumeetritel, kasutades sisekurvi trajektoori, mööduda ka Kutsarist. Teise sõidu võit läkski Krstinovile, kes Kutsariga samade punktidega aga viimase sõidu parema tulemusega võttis ka etapivõidu.

MX A klassi arvestuses võidutses Kennert Nurja, Marten Enoki ja Robin Kruuse ees.EHKK karikasarja juhib Gert Krestinov, edestades enne kahte viimast etappi Karel Kutsarit 9 punktiga. Kolmandaks tõusis peale Aravete etappi Tanel Rauk.

Järgmine EHKK etapp sõidetakse 10.septembril Rakvere külje all, Pikametsa krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles