PILDID ⟩ Paides toimus rahvusvaheline tantsuüritus

Järva Teataja
Copy

Eelmisel nädalavahetusel leidis Paide muusika- ja teatrimajas aset linetantsu üritus Dance Until You Drop, mis toimus juba 15. korda. Üritust korraldab Saku Linedance klubi, Merju Hiire eestvedamisel.

Tantsijaid kogunes Paidesse mitmest erinevast riigist: Lätist, Rootsist, Soomest, Taanist ja Eestist, kokku umbes 80 tantsijat.

Üritusel toimus vabatantsimine ja workshopid maailmakuulsate koreograafide poolt. Seekord olid kohal Fiona Murray ja Roy Hadisubroto, kes on pärit Iirimaalt ning Jean-Pierre Madge, Šveitsist. Oma tanstu õpetas ka meie oma Eesti koreograaf Tõnu koidla, kes on samuti Saku Linedance klubi tantsija.

Ürituse tipphetk on alati show ja teemapidu. Showd teevad korraldajad. Teemapeo teema on iga aasta erinev. See aasta oli teemaks Mäng, leida võis tegelasi erinevatest lauamängudest, spordist, kaardimängudest jne.

Tänapäevane linetants on väga erinev linetantsu algusaastatest. Enamus uuemad tantsud on tehtud pophittide peale. Tantsitakse sambat, rumbat, valssi, cha chad, funkyt jne. Linetants kogub üha enam kuulsust kogu maailmas. Nii noorte kui ka vanemate seas. 

Kui tekkis huvi, siis Järvamaal saab linetantsu proovida Paides. Septembrist alustab uut hooaega algajate tund, Kristiine Masso eestvedamisel.

Lisainfo kristiine.masso@mail.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles