Hobifilmimehe töö on kui puhkus ja lõbu

Urmas Glase
Copy
Arto Saar meelest on tegevprodutsendi ametinimi küll kõlav, aga töö sisu on tegelikult hoopis lihtsam.
Arto Saar meelest on tegevprodutsendi ametinimi küll kõlav, aga töö sisu on tegelikult hoopis lihtsam. Foto: Venno Kornak

Järva eelmine vallavanem Arto Saar on nagu Hunt Kriimsilm. Juunis sai temast Tartu ülikooli magister kogukondade arendamise ja sotsiaalse heaolu erialal. Argipäeviti peabta Paide linnameeskonna arendusjuhi ametit, nädalavahetustel rassib vana Järva-Jaani kutsekooli peal kogukonna heaks ja vihub sekka igat masti sporti teha.

Ent suve hakul, pärast magistridiplomi saamist, võttis Saar puhkuse ja hakkas kuu kestvaks võtteperioodiks mängufilmi «Vigased pruudid» tegevprodutsendiks. «Eks ametinimi kõlab uhkemalt, kui on töö sisu. Õigem nimetus võinuks olla režissööri assistent,» ütleb Arto Saar. «Linnameeskonna tegevjuhiga oli mu paus läbi räägitud, võtsin puhkuse ja polnud probleemi.»

On lõbus fakt, et 2008. aastal etendas Arto Saar koos Rait Õunapuuga Järva-Jaanis «Vigaste pruutide» vabaõhulavastust ja tõmbas rolli täites seeliku selga. «Kui kevadel filmipakkumine tehti, oli soe meenutada oma rolli,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles