Uus võistlussari jooksutas rahvast maratoni rütmis

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Vadim Gritšenko (vasakul) ja Vello Lillipuu vedasid käima Türi maratoni, mis pakkus kevadest suveni jooksulusti kuuel võistlusel.
Vadim Gritšenko (vasakul) ja Vello Lillipuu vedasid käima Türi maratoni, mis pakkus kevadest suveni jooksulusti kuuel võistlusel. Foto: Teet Reier

Kaks Türi jooksusõpra, Vadim Gritšenko ja Vello Lillipuu, viisid sel suvel ellu mõtte korraldada kodulinnas omanäoline jooksusari, millesugust mujal Eestis pole. Andunud pikamaajooksjatena köitis mõlemaid maratoni distants ja nii kutsusidki nad ellu Türi maratoni, kus osalejate eesmärk oli läbida maraton, poolmaraton ja lastel mini­maraton.

Gritšenko sõnas, et nad tahtsid Lillipuuga korraldada võistlust, mis neile endalegi meeldiks ja põnevust pakuks. «Samas oleks tobe korraldada võistlust üksnes jooksjaile, kes niikuinii igal nädalavahetusel mõnes Eestimaa nurgas võistlevad. Oluline oli kaasata arvukalt rahvasportlasi ning noori ja lapsi,» selgitas ta.

Eelmisel kolmapäeval tõmbasid Türi maratonil osalejad otsad kokku ja jooksid vastupidavust nõudvaid distantse Türil viimast korda. Vadim Gritšenko ütles, et jooksumaad jagunesid läbi suve kuue etapi vahel nii, et iga võistlus oleks eri maastikul, eri pikkuse ja iseloomuga. «Nii oli iga jooks justkui uus proovikivi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles