Kogumiskampaania aitab lapsi viiendat aastat

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kui eelmistel aastatel on annetusena vastu võetud ka koolikotte, siis tänavu on Triin Paabo selgitusel selles suhtes väike muudatus ning koolikotte koguda polegi vaja. Põhjus on lihtne: varasemast ajast on väikestviisi varu ette kogunenud.
Kui eelmistel aastatel on annetusena vastu võetud ka koolikotte, siis tänavu on Triin Paabo selgitusel selles suhtes väike muudatus ning koolikotte koguda polegi vaja. Põhjus on lihtne: varasemast ajast on väikestviisi varu ette kogunenud. Foto: Kristo Kivisoo

Kuigi väljas valitseb veel suur suvi, on küllap kauplustes ostjad juba märganud, et riiulitele on tasapisi ilmunud koolitarbed. See tuletab meelde, et laste puhkus saab peatselt läbi ja suveseikluste asemel tuleb koolipinki tarkust taga nõudma minna. Palju on selliseid lapsi, kelle vanematel pole raha, et poest uhiuusi pinaleid, koolikotte ja muud tarvilikku soetada.

Paides tegutseva iluteenindaja Triin Paabo eestvõttel kogutakse tänavu viiendat aastat linna vähekindlustatud, toimetulekuraskustes ja sotsiaalselt toimetulematute perede lastele koolitarbeid. Heategevuslik kogumiskampaania jõuab vahefinišisse selle nädalaga, sest Paabo kogub annetusi veel kuni käesoleva nädala lõpuni. Seejärel viib ta kooliasjad linnavalitsuse lastekaitse­spetsialistidele, kes need abi vajavate lasteni toimetavad.

Kogumiskampaania kuulutas Triin Paabo sotsiaalmeedia vahendusel välja juuli viimasel nädalal. Kui eelmisel aastal oli Paabo andmetel esimestel nädalatel annetuste hulk esialgu tagasihoidlik ning paljud annetajad avastasid kampaania alles viimasel hetkel, tuues tema ilusalongi hulk koolitarbeid, siis tänavu on seis oluliselt tagasihoidlikum – Paabo ütlust mööda on annetuse teinud ainult üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles