Järva vallas vaktsineeriti kampaania ajal 118 koera ja kassi

Järva Teataja
Copy
Kasside ja koerte vaktsineerimine on vajalik. Foto on illustreeriv.
Kasside ja koerte vaktsineerimine on vajalik. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

6. augustil vaktsineeriti Järva vallas koeri ja kasse marutaudi vastu, kampaania viis läbi põllumajandus- ja toiduamet. Järva vald oli jagatud kaheks piirkonnaks, mõlemas oli kaheksa vaktsineerimispunkti.

Põllumajandus- ja toiduameti peaspetsialisti Andrus Leisi sõnul oli päev töökas ja tore. „Rahvast oli üsna palju. Koeri/kasse vaktsineerisime kahe brigaadiga kokku 118," ütles Leis.

Kel ei õnnestunud oma lemmikuga tulla vaktsineerimisekampaaniale, soovitas ta pöörduda ükskõik millise loomaarsti poole marutaudi vaktsiini saamiseks. Riik toetab marutaudivastast vaktsineerimist ehk loomaomanikule on see tasuta.

Selleks, et marutaudi levikut koduloomade seas ennetada ning inimesi kaitsta, tuleb koeri ja kasse marutaudi vastu vaktsineerida. Vastavalt kehtivale seadusandlusele on loomaomanik vastutav, et tema kuuluv koer või kass oleks regulaarselt marutaudi vastu vaktsineeritud. Esimest korda vaktsineeritakse kutsikas või kassipoeg 3–4 kuu vanuselt. Edaspidi tuleb looma vaktsineerida vaktsiiniga kaasasolevas infolehes toodud sagedusega, kuid mitte harvemini kui 24 kuu möödumisel viimasest vaktsineerimisest.

Vaktsineerimise läbiviinud loomaarst teeb märke vaktsineerimise kohta looma registreerimisdokumenti või väljastab tõendi vaktsineerimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles