Paide-Türi rahvajooksu lühidistants sai nimeks New Balance Türi Linnajooks

Järva Teataja
Copy
Paide-Türi rahvajooks.
Paide-Türi rahvajooks. Foto: Dmitri Kotjuh

40. Viking Window Paide-Türi rahvajooksu lühidistants kannab tänavu nime New Balance Türi Linnajooks. Distantsi pikkus 5 km on alates sellest aastast ka ametlikult akrediteeritud.

"See tähendab, et Türi linnajooksule võib tulla jooksma ka ametlikke rekordeid, kuna distants on ametlikult ära mõõdetud,“ selgitas tänavuse jooksu peakorraldaja Arto Saar.

New Balance on maailma üks suurimaid ja vanimaid spordijalatsite ja -rõivaste tootjaid, ettevõtte ajalugu ulatub aastasse 1906. Türi linnajooksu start antakse 25. septembril Türi linna staadionil kell 13.

Türi linnajooks toimub tänavu teist korda ning asendab aastaid rahvajooksu osana toimunud Kirna-Türi distantsi.

Sel aastal toimub Viking Window Paide-Türi rahvajooksu 40. jooks ning tähistatakse Järvamaa suurima spordisündmuse 40. sünnipäeva.

Juubelijooksu start on Paide muusika- ja teatrimaja eest 25. septembril 13.30  Jätkuvad ka traditsioonilised lastejooksud Paides ja Türil.

Arto Saare sõnul kogeb rahvajooksul tänavu palju uut. Näiteks sõidavad rajal kaks tempomasinat, millelt annab kontserdi Jaan Pehk ning oma luuletusi loeb Contra. Lisaks pannakse üles rahvajooksu ajaloost jutustav näitus koostöös Järvamaa tegevusmuuseumiga ning plaane on veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles