Koeru Hooldekeskus võib minna omavalitsuste kätesse

Hedi Aimsalu
, suvereporter
Copy
Seda, kellest saab Koeru Hooldekeskuse omanik, näitab juba aeg.
Seda, kellest saab Koeru Hooldekeskuse omanik, näitab juba aeg. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linn, Türi ja Järva vald alustavad läbirääkimisi sotsiaalministeeriumiga, et saada Koeru Hooldekeskus Järvamaa omavalitsuste ühisomandisse.

Hetkel sotsiaalministeeriumi poolt hallatava sihtasutuse Koeru Hooldekeskuse andmine Järvamaa omavalitsuste kätte olnud laual juba aastaid. "Paar aastat tagasi tegelikult sotsiaalministeerium uuris omavalitsuste huvi Koeru Hooldekeskuse vastu ja väga paljud sealsed teenused puudutavad tegelikult kohalikke omavalitsusi," räägib Paide linnapea Eimar Veldre. Kolme omavalitsuse ühiseks ettevõtteks on ka Järvamaa haigla ja õendusabi osas on hooldekeskusel haiglaga tugev kokkupuutepunkt. "Teenustega me nagunii peame tulevikus tegelema, ja arvestades, et sotsiaalministeerium oli ka sellest huvitatud, vaatasime omavalitsusjuhtidena, et selle teema võiks tegelikult uuesti üles võtta," lisab ta.

Algselt uuris sotsiaalministeerium Järva vallavalitsuselt, kas neil oleks huvi hooldekeskus oma omandisse võtta. "Me kolme omavalitsusjuhiga vaatasime sellele plaanile peale ja leidsime, et tegelikult võiksime kolmekesi koos läbirääkimistele minna, et maakonda tervikuna vaadata," täpsustab Veldre. Paide linnapea sõnul on Koeru hooldekeskus oluliseks asutuseks tervele maakonnale. "Ka meie eakad on Koeru Hooldekeskuses," räägib linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles