Endine koolitoitlustaja kolis koos köögitehnikaga välja

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis on alates uue maja avamisest koolilõunat valmistanud Baltic Restaurants Estonia AS. Septembrist on seal uus toitlustaja.
Paide Hillar Hanssoo põhikoolis on alates uue maja avamisest koolilõunat valmistanud Baltic Restaurants Estonia AS. Septembrist on seal uus toitlustaja. Foto: Dmitri Kotjuh

Juuli lõpus kuulutas Paide linnavalitsus põhikoolide toitlustushanke võitjaks odavaima pakkumise teinud ettevõtte P. Dussmann, kes lubas hakata õpilasi koolides söötma-jootma senisest isegi odavama päevaraha eest.

Seni toitlustas mõlemat kooli Baltic Restaurants Estonia AS, kes osales samuti hankes, kuid tegi veidi kallima hinnaga pakkumise. Ettevõtte müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson ütles, et neil on ääretult kahju, kuid sügisest nad Paides enam toitlustusteenusega ei jätka. "Lähtusime pakkumist tehes ennekõike praegusest turuolukorrast ning kindlast põhimõttest, et õpilaste toitlustamisel ei taha me kvaliteedis järeleandmisi teha," sõnas ta.

Endriksoni sõnul on nad koole toitlustades näinud, et koolilõuna on paljudele lastele ainus soe toidukord päevas. "Praeguses majanduslikus olukorras, kus perede igapäevased kulutused veelgi suurenevad ja koolides käib palju Ukraina sõjapõgenike lapsi, on täisväärtusliku toidu pakkumine eriti oluline," rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles