Orienteerumises selgusid ööpäevaga kolme ala Eesti meistrid

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Sigrid Ruul orienteerumisrajal.
Sigrid Ruul orienteerumisrajal. Foto: Siiri Poopuu

Orienteerumise selgitati Põlvas ja selle lähiümbruses ööpäevaga kolme orienteerumisala Eesti meistrid.

Orienteerumisklubi JOKA president Paul Poopuu selgitas, et algatuseks joosti Põlva linnas sprindi rajal, seejärel sama päeva hilisõhtul starditi Küka-Liiva maastikel öisele tavarajale ja järgmise päeva lõunal selgusid taas Põlvas parimad sprinditeates segavõistkondadele. "Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad olid võistlemas kõigil aladel ja koju toodi mitmedki medalid," rõõmustas ta.

Orienteerumissprint joosti Põlva linna elamurajoonis ja sprindile iseloomulikult oli Poopuu sõnul tulemusele otsustava tähtsusega jooksukiirus koos kiirete õigete teevalikutega.

JOKA orienteerujaist silmapaistvaima tulemuse jooksis välja Sigrid Ruul, kes 25 naiste eliitklassi võistleja seas võitis pronksmedali. Kuld kuulus Margret Zimmermannile Tartu orienteerumisklubist Kape. Hõbeda võitis mitmekordne suusaorienteerumise maailmameister Daisy Kudre-Schnyder, kellele Sigrid Ruul vaid kümnendiksekunditega kaotas.

Meeste eliitklassis saavutas 32 mehe konkurentsis Mehis Muru 14. koha.

Tüdrukute N14 klassis oli jooksmas 37 tüdrukut, kelle seas võitis hõbemedali Anna Mia Atonen. Anett Liisa Parts saavutas samas vanuseklassis 5. koha. Hea võistluse tegid M16 klassis Raiko Alliksaar 4. koht ja Kerto Kaasiku 7. koht.

Hõbemedalitele jooksid end ka naisveteranid, naiste N60 klassis Kersti Ehala ja N65 klassis Siiri Poopuu. Esimesena jäid poodiumilt välja N35 klassis Karin Pai ja meeste M65 klassis Kalmer Keevend.

Sama päeva hilisõhtul alanud orienteerumisjooksu öise tavaraja võistlus pakkus Poopuu hinnangul osalejaile tõeliselt põneva väljakutse. "Suurepäraselt said sel nõudlikul maastikul hakkama meie veteranid, kes tõid koju neli medalit," märkis ta.

Meeste M55 klassi 4,79 kilomeetrisel ja 13 kontrollpunktiga rajal oli viieteistkümne mehe konkurentsis üle viie minutilise eduga parim Tenno Alamaa. Naiste N65 klassis saavutati koguni kaksikvõit, kuld Siiri Poopuule ja hõbe Lea Tusisele. Meeste M65 klassis võitis oma esimese Eesti MV medali Kalmer Keevend, kes läbi raja teise ajaga.

Naiste eliitklassis tuli Sigrid Ruulil öises metsas rahulduda viienda kohaga ja meeste eliitklassis lõpetas Mehis Muru 15. kohaga.

Noorvõistlejatest olid medalivõidule lähedal N16 klassis Anett Liisa Parts ja M16 klassis Raiko Alliksaar, kes mõlemad saavutasid viienda koha.

Veidi puhkust pärast öist võistlust ja juba järgmise päeva lõunal anti stardid põnevale ja konkurentsitihedale segavõistkondade sprindi teatejooksule. "Süsteem oli selline, et võistkonnas jookseb kaks naist ja kaks meest ning võitluse alustavad ja lõpetavad naised," selgitas Poopuu.

Väga tubli jooksu tegi JOKA klubi MN16 klassi võistkond, kel oli võimalusi ka kuldmedali eest võidelda, ent väike vääratus kolmandas vahetuses ei võimaldanud seekord enamat pronksist. Võitjatele kaotasid noored siiski vaid napi minutiga. Võistkonnas jooksid Anna Mia Atonen, Kerto Kaasiku, Raiko Alliksaar ja Anett Liisa Parts. Klubi teine võistknd lõpetas 15. kohaga.

Pronksmedalid jooksid välja ka klubi vanimad veteranid klassis MN65+, koosseisus Lea Tusis, Kalmer Keevend, Kalju Toomas ja Siiri Poopuu.

Klubi eliitvõistkond Sigrid Ruul, Raiko Marrandi, Mehis Muru ja Karin Pai püsis 19 võistkonna heitluses kolmanda vahetuse lõpuni viiendal positsioonil, ent pingsas heitluses lipsas viimases vahetuses sisse sprindi kohta suur orienteerumisviga ja nii tuli rahulduda lõpujoonel 11. kohaga.

Juunioride MN18-20 võistkond Anna-Liisa Leiten, Artur Soo, Henri Perillus ja Hanna Arulepp saavutas viienda koha. Veteranid MN55-60 vanuseklassi võistkond Rita Ojala, Allan Anniste, Raul Laas ja Elina Lasseron saavutas kuuenda koha.

Järgmised Eesti meistrid selguvad tavarajal ja noorte ning veteranide teatejooksudes septembrikuus Põlulas, hiljutistel Euroopa meistrivõistluste maastikel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles