Türi põhikooli direktor: valla otsused viisid kooli kreeni (2)

Janika Gedvil
, Türi põhikooli direktor
Copy
Türi põhikool.
Türi põhikool. Foto: Kaspar Pokk

Tänaseks on selgunud, et kooli areng, õpetajate rahulolu ja töörahu koolis pole vallavalitsuse prioriteet, sest mingil seletamatul põhjusel oli vaja kaks nädalat enne kooliaasta algust segadust tekitada, õpetajate ja õpilaste turvalist koolialgust kõigutada ning töösuhe koolijuhiga lõpetada.

Türi põhikooli juhtimise loos on mitu kihti. Ma teadsin, et asun suure, keerulise ja kokku kasvamata kollektiivi ette. Kireva ajalooga organisatsioonis on tulemuslikult koostöise kollektiivi arendamine pikk protsess, mis nõuab panustamist ja aega kõigilt pooltelt. Ka koolipidajalt.

Kahjuks algas tööaeg kohe lastevanemate ja laste pöördumisega, millest selgus, et koolis on erakordselt ebameeldiv olukord, mida mina pean hakkama lahendama ja ka politsei kaasama. Politseimenetlus kestab veel. Ahistamissüüdistust ei ole võimalik ignoreerida. Iga lapsevanem võib mõelda, kas tema tahab, et üks õpetaja käituks tema või kellegi teise lapsega ebaeetiliselt, ebaõiglaselt või ahistavalt. Kes sel juhul peab tegutsema? Ikka direktor.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles