Noored saavad end proovile panna kübervõistluses

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järvamaa noored on «Cyber Battle of Estonia" lõppvõistlusele varem jõudnud ja hankinud sealt palju vajalikke kogemusi.
Järvamaa noored on «Cyber Battle of Estonia" lõppvõistlusele varem jõudnud ja hankinud sealt palju vajalikke kogemusi. Foto: Erakogu

Laupäeval, 27. augustil toimub iga-aastase kübervõistluse Cyber Battle of Estonia 2022 eelvoor, kuhu oodatakse osalema 15 - 24-aastaseid noori üle Eesti, kes tahavad tulevikus toetada riiki või ettevõtteid küberkuritegevuse vastases võitluses.

Tänavu on eelvoorust osavõtt tehtud noortele eriti mugavaks. Kuna võistlus toimub internetikeskkonnas CTF Tech Portal (https://www.ctftech.com), saavad küberhuvilised noored eelvoorus osaleda oma arvutiga kas või kodust lahkumata.

Eelvoor toimub 27. augustil ajavahemikus kell 10 - 20. Igal võistlejal on kübermõistatuste lahendamiseks aega kolm tundi, mis käivitub hetkest, kui ta eelvooruga liitub. Kõik ülesanded on seotud reaalsest elust pärit olukordadega, mis aitavad noortel mõista, kuidas küberkurjategijad tegutsevad ning milliste nippidega tuleb nende vastu võidelda.

Eelvooru tulemuste põhjal moodustatakse kolme- kuni viieliikmelised võistkonnad, kes pääsevad oma piirkonda esindama Cyber Battle of Estonia 2022 suurele rahvusvahelisele finaalvõistlusele, mis toimub 29. oktoobril 2022 Tartus.

CTF Tech tegevjuht Marki Tihhonova-Kreek ütles, et eelmisel nädalal tabasid Eesti riigiasutusi ja kriitilise tähtsusega ettevõtteid suurimad küberrünnakute lained pärast 2007. aasta kübersõda. "Maailmas toimuv näitab, et kahjuks läheb olukord kübermaailmas aina karmimaks. Selleks, et ka tulevikus oleks meie kodudes elekter, internet ning poes saaks maksta kaardiga, on vaja juba täna üles leida need noored, kes tahavad võidelda  heade poolel," lausus ta.

Tihhonova-Kreek märkis, et võistlus on hea meelelahutus noortele, aga ka võimalus leida endale juba praegu tuleviku töökoht ja missioon. "Meie koostööpartnerite seas on mitmed riigi- ja erasektori tegijad, kes juba sel laupäeval ja kindlasti Cyber Battle of Estonia lõppvõistlusel otsivad talente, keda tööle värvata. Seega, noored, ärge jätke võimalust kasutamata,” innustas ta ka Järvamaa noori osalema.

Rohkem infot võistluse ja sinna kirjapaneku kohta leiab aadressilt https://www.ctftech.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles