25 000 euro eest saab kogukonna elu paremaks muuta

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Järva-Jaani vabatahtlikke päästjaid koondav selts kasutab raha ajaloolise komandohoone uuenduseks ja turvalisema väljasõidutee rajamiseks.
Järva-Jaani vabatahtlikke päästjaid koondav selts kasutab raha ajaloolise komandohoone uuenduseks ja turvalisema väljasõidutee rajamiseks. Foto: Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando

Juba kolmandat aastat toetab LHV kohalikke kogukondi, kes soovivad ehitada või taastada mõne unarusse jäänud hoone või objekti, mis tooks inimesed kokku ja pakuks uut väärtust. Ideid oodatakse kandideerima septembrikuu lõpuni.

„Kes teeb ära?“ on LHV remondilaenu väljakutse, mille tulemusena toetatakse rahaliselt Eestimaa kogukondade jaoks olulise tähendusega hoonete või objektide rajamist või remontimist. Tänavu on toetusfond juba 25 000 eurot, mis jagatakse vastavalt žürii otsusele.

Kui ülemöödunud aastal aitas LHV Leesi kogukonnal kohalikule kauplusehoonele uue elu sisse puhuda, siis mullu valiti üle poolesaja laekunud projektiplaani hulgast välja Järva-Jaani vabatahtlike päästjate komandohoone, mille renoveerimist ja turvalisemaks ehitamist toetas LHV 20 000 euroga. Eripreemia said ka Soometsa külamaja fassaaditööde ja Kohila Mõisakooli spordiala korrastamise projektid.

Projekte oodatakse septembrikuu lõpuni ning võitjad kuulutatakse välja novembri alguses. Oluline ei ole täisprofessionaalse ehitus- või ärijuhtimise meeskonna olemasolu, vaid motivatsioon ja hea planeerimisoskus. Kõik algab heast ideest – küll siis ka mõtte- ja teokaaslasi leidub, kellega idee ellu viia.

Loe lähemalt lhv.ee/kes-teeb-ara

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles