Maxima tänab Ukraina töötajaid, kes igapäevaselt jaeketi töösse panustavad

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Üks Maxima Eesti kontorisse värvatud ukrainlastest on Vitalina Lomatchenko, kes märtsi lõpust aitab ettevõtte personaliosakonnal kaasmaalasi palgata.
Üks Maxima Eesti kontorisse värvatud ukrainlastest on Vitalina Lomatchenko, kes märtsi lõpust aitab ettevõtte personaliosakonnal kaasmaalasi palgata. Foto: Maxima Eesti

Tänasel Ukraina iseseisvuspäeval avaldab poekett Maxima erilist tänu ligi 300-le Ukraina sõjapõgenikust töötajale, kes nende ettevõtte töösse panustavad.

Maxima Eesti annab tänaseks tööd 221 Ukraina põgenikule, kes töötavad ettevõtte kontoris, kesklaos, erinevates tootmistsehhides ja enamikus kauplustes üle Eesti. Neile lisandub veel 34 ukrainlast, kes töötasid ettevõttes enne 24. veebruari. Ligi 300st Ukraina töötajast on Eesti ühele suurimale jaeketile keerulises tööturuolukorras palju leevendust olnud.

Jaeketi personalijuht Lea Kimber ütles, et nad on Eestis palganud ukrainlasi juba 2019. aastast. "Kuna tegu on ettevõttes väga hinnatud töötajatega, kellele saab loota, ei kõhelnud me pärast 24. veebruari hetkekski, et pakkuda tööd neile ukrainlastele, kes olid sunnitud oma kodust Ukrainas lahkuma ja jõudnud Eestisse,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles