Opositsioon umbusaldab Türi vallavanemat

Tiit Reinberg
Copy
Vallavolinik Kaia Iva annab umbusaldusavalduse üle volikogu esimehele.
Vallavolinik Kaia Iva annab umbusaldusavalduse üle volikogu esimehele. Foto: Erakogu

Opositsiooni kuuluv vallavolikogu liige Pipi-Liis Siemann sõnas, et volikogu liikmed on andnud uuele vallavanemale piisavalt aega sisseelamiseks ja püüdnud igati juhtida tähelepanu mitmetele puudustele, aidanud omalt poolt nii hädavajalike muudatusettepanekutega kui soovitustega otsuste ettevalmistamisel. "Kahjuks ei saa volinikud vaikides pealt vaadata Türi valla asjatundmatut juhtimist ja valla maine kahjustamist," lisas ta.

Vallavanem Ele Enn on umbusalduse algatajate hinnangul ennast näidanud ebapädeva juhina, kes ei tule toime vallavalitsuse kui ametiasutuse juhtimise ja töö korraldamisega, ei täida hallatavate asutuste juhtide suhtes tööandja õigusi piisava hoolsuskohustusega ning on kaotanud seetõttu suure osa volikogu liikmete usalduse. Usalduskriis on pidevalt süvenenud, kuna vallavanem Ele Enn esitab avalikult vastukäivaid seisukohti, kergekäeliselt süüdistusi ja valeväiteid nii ametnike kui ka koostööpartnerite tegevuse ja sõnade kohta, püüdes vastutust endalt ära veeretada; puudub usalduslik ja toetav koostöö mitmete hallatavate asutuste juhtidega ja nende kaasamine otsuste tegemisse on vähene.

Umbusaldusavalduse allkirjastasid kümme volinikku. Kuna vallavanem Ele Enn ja tema juhitav vallavalitsus ei ole täinud ka koalitsioonikaaslaste poolt volikogus antud juhiseid ega käitu vastavalt partneritega kokku lepitule ning valimistel Türi valla elanikele lubatule siis kutsuvad umbusalduse algatajad ka kõiki teisi volinikke sõltumata erakondlikust kuuluvusest avaldama vallavanemale umbusaldust ning tegema edaspidi ühiseid pingutusi Türi valla paremaks juhtimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles