Laste vähesuse tõttu sulgeb linnavalitsus Tarbja lasteaed-kooli Sargvere lasteaiarühma

Tiit Reinberg
Copy
Alates 2012. aasta augustist ei saa lapsed enam Sargveres koolis käia. 1. oktoobrist lõpetab tegevuse ka lasteaed.
Alates 2012. aasta augustist ei saa lapsed enam Sargveres koolis käia. 1. oktoobrist lõpetab tegevuse ka lasteaed. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tulenevalt vähenenud laste arvust (seitse last suve lõpus), vajadusest hoida lastele pakutava alushariduse taset ja tagada omavalitsuse varade otstarbekas kasutamine, sulgeb Paide linnavalitsus alates 1. oktoobrist 2022 Tarbja Lasteaed-Kooli Sargvere lasteaiarühma.

„Rühma tulevik on olnud arutelu all juba pikemalt, sel aastal esimest korda 2. juunil, kui toimus Sargveres esimene põhjalikum koosolek lastevanemate ja kogukonna esindajatega,“ selgitas linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Enn Lehtpuu. Koosolekul osalesid linnavolikogu esimees Tarmo Alt, linnapea Eimar Veldre ja abilinnapea Piret Moora. Kuigi piirkonnas lapsi on, siis paljud neist käivad juba mujal lasteaedades. „Juba siis oli üleval küsimus, et rühm tuleb sellise trendi jätkudes sulgeda ja lastele leida uued kohad kas Tarbja lasteaed-kooli teistes rühmades või Paide linna lasteaedades“, ütles Lehtpuu. Samuti on Sargvere teeninduskeskus, kus rühm tegutseb, suur ning omavalitsuse põhiülesanneteks seda suures osas enam ei kasutata. Keskust kasutab täna rohkem kogukond. Mis hoonest edasi saab, seda arutab linn kogukonnaga septembris.

16. augustil toimus Sargveres järjekordne arutelu, kus samuti oli teemaks lasteaiarühma tulevik. Selleks ajaks olid selgunud ka mitmed asjaolud ja ka võimalused edasisteks sammudeks. Kuna rühm on osa Tarbja lasteaed-koolist, ei ole vaja rühma sulgemiseks linnavolikogu otsust ega viiekuulist ooteaega, mida kinnitas linnavalitsusele ka haridus- ja teadusministeerium. „Ministeeriumi seisukoht on, et asutuse tegutsemiskoha muutus ei ole asutuse ümberkorraldamine ning tegutsemiskoha muudatus toob kaasa vaid asutuse enda põhimääruse muutmise kohustuse,“ lisas Enn Lehtpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles