Kampaania ärgitab septembrikuuks alkoholist loobuma

Urmas Glase
Copy
Peamised võtmed alkoholi tarvitamise ja sellest tulenevate kahjude vähendamiseks on poliitikakujundajate peades ja kätes.
Peamised võtmed alkoholi tarvitamise ja sellest tulenevate kahjude vähendamiseks on poliitikakujundajate peades ja kätes. Foto: Urmas Glase

Iga-aastane kampaania „Septembris ei joo“ kutsub taaskord kõiki alkoholitarvitajaid üles alkoholiga pausi pidama, kuid mitmeid aastaid tõusuteel olnud alkoholitarvitamine ja suurenenud kahjud vajavad ka alkoholipoliitilisi samme.

Tervise Arengu Instituut (TAI) soovib algatusega „Septembris ei joo“ inimestele meelde tuletada, et alkohol ei pea olema igapäevaelu tavaline osa, sest koormab nii füüsilist kui vaimset tervist. Isegi ainult üks alkoholivaba kuu aitab enesetunnet ja elukvaliteeti märkimisväärselt parandada.

TAI direktor Annika Veimer sõnul toob selle aasta kampaania fookusesse väärtused ja hoiakud, mis aitavad meil kõikidel teha targemaid valikuid, luues nii oma ellu suuremat rahulolu ning heaolutunnet. Tervem, rikkam, targem, rahulikum ja õnnelikum Eesti algab inimestest ja nende teadlikest valikutest. Tervel Eestil on võita, kui me ühiskonnana vähem alkoholi tarvitame.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles