„Laste ööülikool” viib lapsed kokku nii peaministri kui ka presidendiga

Järva Teataja
Copy
Vikerraadio logo.
Vikerraadio logo. Foto: ERR

Esimesel koolinädalal jõuavad Vikerraadiosse uued saated sarjast „Laste ööülikool”. Räägivad Eesti president ja peaminister, ajaloolane, ajakirjanik ja traumakirurg.

Kes olid baltisakslased ja millised on nende jäljed meie igapäevalus? Kuidas saab isest ja seismisest iseseisvus? Mida tähendab poliitika ja miks meil seda küll vaja on? Kas geene saab lõigata ja kleepida? Kuidas päästa kõrvalolija elu?

„Laste ööülikooli” sarjas kõnelevad sel nädalal Eesti president Alari Karis ja peaminister Kaja Kallas, kunstiteadlane Tiina-Mall Kreem, ajakirjanik Kaarel Tarand ja traumakirurg Peep Talving.

Saated on Vikerraadio eetris esmaspäevast reedeni kell 18.40. Saadete helirežissöör on Külli Tüli ja toimetaja Lisete Velt.

N 01.09 Vabariigi President Alar Karis „Kas geene saab lõigata ja kleepida?”

Enne seda, kui Alar Karisest sai Eesti president, töötas ta teadlasena. Tarkusepäeval räägib ta praegustele, tulevastele ja endistele koolilastele, mida uuris geeniteadlane Alar Karis.

R 02.09 traumakirurg Peep Talving „Elu hoidmine ja päästmine”

Elu on meie suurim kingitus ja seda tuleb hoida, kuid aeg-ajalt ka päästa. Igaüks meist saab päästa elu, kui järgime kindlaid juhiseid. Traumakirurg, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ülemarst Peep Talving räägib täpselt, mida teha, kui kõrvalseisja kukub ning viib lastega läbi elustamiskursuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles