Koolirahu kuulutatakse tänavu välja südamelinnas Paides

Järva Teataja
Copy
Alar Karise kõne Viimsi Artiumi avamisel. FOTO: Aron Urb
Alar Karise kõne Viimsi Artiumi avamisel. FOTO: Aron Urb Foto: Aron Urb

Traditsiooniline Koolirahu algavaks õppeaastaks kuulutatakse tänavu välja 1. septembril kell 12 Paide Vallimäel. Koolirahu selleaastane slogan on Paidele omaselt “Koolirahu südames.”

Paide kui algava õppeaasta koolirahu tiitlit kandev linn korraldab sel puhul õpilaste rongkäigu (algus 11.30 Aiavilja 3, Paide) ning Paide Vallimäel algab pidulik avatseremoonia kell 12.00.

Avatseremoonial tervitab Paide koolirahvast Vabariigi President Alar Karis ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Noorte eest kõneleb Paide Gümnaasiumi abiturient Janely Allsaar.

Paidele annab koolirahu linna teatepulga üle Keila linn, mis oli koolirahu linnaks möödunud õppeaastal.

Avatseremoonia kesksel kohal on koolirahu lepingu sõlmimine, mille allkirjastavad kõik koolirahu liikumise partnerid ja Paide koolide esindajad. Sündmuse lõpetab villemdrillemi kontsert.

Üle-eestilist koolirahu on kuulutatud välja alates 1999. aastast eesmärgiga märgata ja toetada kõiki, kes oma kooliteed käies vajavad turvalist koolikeskkonda, lihtsat ja segamatut koolirõõmu. Varasemalt on koolirahu kuulutatud välja Tallinnas, Tartus, Põltsamaal, Viljandis, Valgas, Narvas, Pärnus, Põlvas, Rakveres, Elvas, Jõgeval, Sillamäel, Kuressaares, Türil, Hiiumaal, Võrus ning Keilas. Koolirahu leping sõlmitakse iga kooliaasta Koolirahu tseremoonial MTÜ Lastekaitse Liidu, haridus- ja teadusministri, Koolirahu linna esindaja, Eesti Õpilasesinduste Liidu, MTÜ NÜ TORE Integratsiooni Sihtasutus, SA Kiusamisvaba Kool, MTÜ Vaikuseminutid vahel.

Koolirahu liikumise eesmärgiks on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik koolikeskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja erinevatele kooliga seotud huvigruppidele. Koolirahuga saavad liituda koolijuhtide algatusel kõik koolid sõlmides koos terve kooliperega Koolirahu lepingu ja registreerides selle Koolirahu veebilehel koolirahu.lastekaitseliit.ee.

Koolirahu ei ole ühepäevane sündmus, vaid mõttemaailm ja haridustee osa, mistõttu toimub aasta ringi erinevaid sündmusi nii Koolirahu linnas Paides kui ka mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles