Eesti toidu kuu avamisüritus toimub augusti eelviimasel päeval Eesti Toidupiirkonnas 2022 Järvamaal Põhjaka mõisas.
Põhjaka mõisas avatakse Eesti toidu kuu
Eesti toidu kuud tähistatakse, et tõsta kohalik toit ja toidukultuur tähelepanu keskpunkti ning hinnata tööd ja inimesi, kelle kaudu toit meie lauale jõuab.
Maaeluministeeriumi eestvedamisel toimub kaheksandat korda septembris Eesti toidu kuu, mille raames kümned ettevõtted korraldavad töötubasid, maitsete matkasid, laatasid, konverentse, et tuua fookusesse Eesti toit ja näidata kõigile kui maitsev on meie toidulaual pakutav söögipoolis.
Põhjaka mõisas toimuval avaüritusel osalevad maaeluminister Urmas Kruuse, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp, Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Kerli Ats ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.
Vestlusringis otsitakse vastuseid küsimustele, miks on kohalik toit tähtis, miks väärtustada Eesti toitu ja mis on Eesti toidu kuu sõnum seekord, kas ja kui palju kriisid mõjutavad meie toidulauda ning millises seisus on Eesti toidu võimalused eeloleval talvel?
Kogu toidukuu programmiga saab tutvuda Eesti toidu veebilehel.