Vabaduse Tammepärjaga austasustatud järvalaste ring laienes kahe kavaleriga

Urmas Glase
Copy
Eesti sõjamuuseumi teadur Peeter Kaasik teeneks on Eesti 20. sajandi okupatsioonide ja repressioonide ning metsavendluse uurimimine.
Eesti sõjamuuseumi teadur Peeter Kaasik teeneks on Eesti 20. sajandi okupatsioonide ja repressioonide ning metsavendluse uurimimine. Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Lea Danilson-Järg annetas täna Tallinna Lauluväljaku Klaassaalis toimunud pidulikul tseremoonial 30 inimesele Vabaduse Tammepärja teenetemärgi ja nende seas oli ka kaks järvamaalast.

Järvalastest ajaloolane Peeter Kaasik ja õpetaja Indrek Kuuse olid kaks tunnustatut, kel on väärilisi teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasiandmisel, vabadusvõitluses ning relvastatud ja relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Indrek Kuuse aumärgi vääriliseks teeneks hinnati vabadussõja Vodja murdelahingu mälestuse jäädvustamist ja rahvamatka eestvedamist.
Indrek Kuuse aumärgi vääriliseks teeneks hinnati vabadussõja Vodja murdelahingu mälestuse jäädvustamist ja rahvamatka eestvedamist. Foto: Urmas Glase
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles