Ettevõtlikud koolid valmistuvad uueks õppeaastaks

Järva Teataja
Copy
Foto: Urmas Luik

Peagi on kätte jõudmas 1. september ja koolid on valmistumas uueks õppeaastaks. Kahel augustikuu päeval osalesid Imavere põhikooli, Roosna-Alliku põhikooli ja Paide Hillar Hanssoo põhikooli õpetajad 2. koolituspäeval "Praktiline õppeainete lõimimine üldhariduskooli".

Koolituse eesmärk on kujundada alusteadmised õppeainete lõimimisega alustamiseks muutunud õpikäsituse kontekstis ning kavandada lõiminguplaan ning rakendada valminud lõiminguplaani. Sügisel toimub 3. koolituspäev, kus hakatakse lõiminguplaani reflekteerima ja seadma eesmärke edaspidiseks lõimimiseks. Koolitajateks olid Avatud kooli õppejuht Kerli Reeder ja õppetöö arendusjuht Iiris Oosalu.

Väätsa põhikooli koolimeeskond osales koolitusel "Õpetajate ettevõtlikkus ja eneseareng", kus koolitajaks oli Urve Palo, kes on juhtimiskoolitaja, kes on olnud mitme valdkonna minister, õppinud ja tegelenud majandusküsimustega riiklikul tasandil ning ka ettevõtja. Koolitusel käsitleti ettevõtliku eluhoiaku ja tegevuse toetamise põhimõtteid, kuidas hoida õpetajate ja õpilaste vahel usalduslikku suhet ja julgustada neid valikutes, kuidas hoida meeskonda ja arendada ennast teadlikult meeskonna (sh ka enese) juhiks ja jälgijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles