Kaks järvalast pälvisid Vabaduse Tammepärja aumärgi

Urmas Glase
Copy

Justiitsminister Lea Danilson-Järg annetas eile olnud aktusel Vabaduse Tammepärja aumärgi 30 inimese seas ka kahele järvamaalasele, kel on väärilisi teeneid Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestuse hoidmisel ja edasiandmisel, vabadusvõitluses ning relvastatud ja relvastamata vastupanuliikumises osalemisel, samuti Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise jäädvustamisel.

Eesti sõjamuuseumi teadur Peeter Kaasik tunnistas, et saades teada talle annetatud aurahast, oli ta kahekordselt meeldivalt üllatunud. «Esiteks, et selline tore auraha on olemas, ja teiseks, et mind peeti vääriliseks seda omada,» lausus ta. «Vabadusvõitlejaks olen küll natukene liiga noor, kuid tore on see, et peetakse hea sõnaga meeles ka neid, kes ajaloolist mälu aitavad säilitada.»

Teenetemärgi esildises on kirjas, et ajaloodoktor Peeter Kaasik on andnud märkimisväärse panuse 20. sajandi okupatsioonide perioodi uurimisse ja tulemuste avaldamisse nii Eesti kui välismaa teadus- ja ainekirjanduses. Ta on tegelenud nii teise maailmasõja kui ka nõukogudeaegsete repressioonide uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles