Ministeerium otsib kandidaate õigluse eest seisjate konkursile

Urmas Glase
Copy
Õigluse jumalanna Themis.
Õigluse jumalanna Themis. Foto: Corbis

Justiitsministeerium kutsub inimesi ja organisatsioone esitama kandidaate „Õiguse eest seisja“ konkursile. Auhinnaga tunnustatakse inimesi, kes on oma algatuse, käitumise või muu tegevusega märkimisväärselt panustanud Eesti õigusriigi püsimisse ja arendamisse. Autasu antakse üle Eesti õigusteadlaste päevadel 6.-7. oktoobril Tartus.

„Oleme õiguse eest seisjaid tunnustanud kahel korral ning auhinna on saanud tunnustatud ja väärikad Eesti juristid ning soovime seda traditsiooni jätkata. On märgiline, et auhinna üleandmise aastad on langenud kokku meie riigi jaoks oluliste tähtpäevadega. Esimest korda anti auhind üle Eesti Vabariigia ja õigusriigi 100. sünnipäeva aastal, teist korda anti see üle esimese põhiseaduse 100. aastapäeva puhul ning sel aastal tähistame taas põhiseaduse juubelit – 30 aastat tagasi võeti vastu kehtiv põhiseadus,“ ütles justiitsminister Lea Danilson-Järg.

Kandidaate auhinnale saab esitada kuni 12. septembrini 2022 e-kirja teel aadressil info@just.ee märksõnaga „Õiguse eest seisja“. Kandidaate saavad esitada kõik üksikisikud ja organisatsioonid, sh vabaühendused, riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles