Suur ilves noris linna terviserajal inimesega tüli (1)

Urmas Glase
Copy
Loodusfotograaf Ingmar Muusikus on pannud tähele, et üles on sirgunud terve põlvkond ilveseid, kellele pole jahti peetud ja nad on muutunud inimesega kohtudes julgemaks.
Loodusfotograaf Ingmar Muusikus on pannud tähele, et üles on sirgunud terve põlvkond ilveseid, kellele pole jahti peetud ja nad on muutunud inimesega kohtudes julgemaks. Foto: Ingmar Muusikus / Järva Teataja

Eile õhtul kella 20 paiku käis suur ilves Paides terviserajal inimest kimbutamas. Rattarada korrastanud mees pidi mitmeminutilise vastasseisu kulmineerudes, kus loom võttes sisse ründava poosi, enesekaitseks pilduma kiskja suunas kive.

Eile õhtul kella 20 paiku nokitses rajameister Paide linna servas asuva tehismaastiku maastikuraja kaugemas servas, jäätmejaama pool. Ta oli tööd teinud oma paar tundi kui kuulis selja taga võsast praksumist. Nimelt kulgeb maastikuratta uus rajalõik võsa vahel.

Kükitav rajameister keeras end ringi ja nägi endast mõne meetri kaugusel suurt ilvest. Mees kargas püsti ja ehmatas kiskja metsa tagasi jooksma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles