Paides peetakse naiskodukaitse 95. aastapäeva

Järva Teataja
Copy
Naiskodukaitse.
Naiskodukaitse. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Laupäeval, 3. septembril toimub Wittensteini tegevusmuuseumis naiskodukaitse 95. aastapäeva pidulik tähistamine, mis toob Paidesse naiskodukaitsjaid üle Eesti.

Kontsertaktusel jagatakse tunnustusi, tänatakse staažikamaid liikmeid ning peetakse kõnesid. Sõna saavad naiskodukaitse esinaine Airi Tooming, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi ning kaitseminister Hanno Pevkur.

„Naiskodukaitse 95. aastapäeva Eestimaa südames Paides tähistada koos kõikidega on igati uhke tunne. Aga ennekõike ei ole Kaitseliidus ega naiskodukaitses kunagi kõige olulisem see, kus Eestimaa nurgas aastapäeva või väljaõpet korraldatakse. Olulised on meie inimesed - kui vaja, oskame pidutseda ja kui vaja, siis teeme tööd,“ sõnas Järvamaa ringkonna esinaine Kerlin Tealane.

Järvamaa ringkonnale on eesseisev pidu ka märgiline „Kui me eelmise aasta sügisel instruktor Tene Metsmaga aastapäeva korraldamise Järvamaa ringkonna kanda võtsime, ei kujutanud me kumbki ette, kui märgiline see meie jaoks on - see on päev, mis isiklikult meie kahe jaoks tähistab meie kui instruktori ja esinaise meeskonnatee lõppu,“ lisas Tealane. Alates augusti lõpust töötab naiskodukaitse Järvamaa instruktorina Merje Mihkelsaar.

Naiskodukaitse pidupäeva juhib Ründo Mülts ning kontserdi annab ansambel Kõrsikud.

Kaitseliidu eriorganisatsioon Naiskodukaitse (esialgse nimega ”Kodukaitse naisühing”) loodi 2. septembril 1927. aastal. Naiskodukaitse esimene esinaine oli Mari Raamot, kelle sünnist möödus suvel 150 aastat. Täna kuulub naiskodukaitsesse ligi 3600 liiget. Organisatsiooni kõrgeim autasu, naiskodukaitse teenetemedal kannab nime Liiliarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles