Kiusuennetusprogrammi rakendamist alustatakse kolmeteistkümnes koolis

Copy
Programmi «Kiusamisvaba kooli» sümboolika.
Programmi «Kiusamisvaba kooli» sümboolika. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kiusuennetusprogrammi KiVa (Kiusamisvaba kool) tegevustega alustavad sel õppeaastal 13 uut kooli, mis tähendab, et nüüdseks rakendab teadus- ja tõenduspõhist kiusuennetusprogrammi Eestis juba 120 kooli ja õppekohta.

Kiusamisvaba Kooli pakutava tõenduspõhise kiusuennetusprogrammiga KiVa on liitunud pea neljandik üldhariduskoole ning seda pea kõigist Eesti nurkadest. "Septembrikuus alustavad KiVa programmi rakendamist 13 uut kooli, mis tähendab 13 koolimaja jagu lapsi, kes hakkavad KiVa-tundides õppima, mis on tunded ja kuidas neid reguleerida, kuidas olla sõbralik ja toetav kaaslane, kuidas märgata ning sekkuda kiusamisse. See on süsteemne ja järjepidev töö, et laste suhted ning koolikeskkond oleks nii vaimselt kui ka füüsiliselt turvalisemad,“ sõnas KiVa programmi juht Jane Alas.

KiVa kodulehe anmetel on programmiga liitunud ka kolm Järvamaa kooli: 2013. aastast liitus programmiga Paide Hammerbecki põhikool, 2015. aastal liitus KiVa koolide perega Koigi kool ning 2021. aasta sügisest rakendatakse KIVA programmi Roosna-Alliku põhikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles