Linastub Saksa metal-dokumentaalfilm “Tartu Under The Horns”

Järva Teataja
Copy
Elektriteater Taru uues teatris, Toidukino
Elektriteater Taru uues teatris, Toidukino Foto: Elektriteater

September lisab Eesti metali ajaloosse uue peatüki – Tartus ja Tallinnas esilinastub Saksa filmitegijate dokumentaal “Tartu Under The Horns” (‘Tartu sarvede all’).

Filmi autorid Sebastian “Grave” Dörner, Anna Apostata ja Phil Keller on oma südamed andnud siirale underground metalile, varasemalt on nende käe all valminud filmid “Tallinn Under The Horns” (2017) ja “Lithuania Under The Horns” (2020). 2021. aasta suvel külastasid nad Tartut ja Lõuna-Eestit, tabamaks kaameratega siinset väikest, kuid ergult kihisevat metal-skeenet. Siin talletatud intervjuud, paigad ja muidugi kõige tähtsam – muusika – avavad esmapilgul poolvarjatud kogukonna mitmenäolise olemuse, kus leidub ruumi black, death, speed ja teistelegi metali allvoolustele. Juttu tuleb Tartu ja laiemalt kogu Eesti raskemuusika arengust läbi kümnendite, samuti kohaliku underground metali suhetest piiritaguste mõjudega.

23. septembril kell 18.00 esilinastub film Tartu Elektriteatris, millele järgneb kohapeal vestlusring selleks puhuks spetsiaalselt Saksamaalt Eestisse tulnud autoritega. Õhtu jätkub kell 20.00 klubis Rock & Roll, kus mängivad Tartu bändid Wolfskrone (atmosfäärne black metal), Graveater (death metal) ning oma uut, setokeelset EP-d “Setooniq” tutvustav Langenu (setonic black metal).

Bändide esinemisele pakub lisa mitmekülgne kultuuriprogramm – avatakse Tartu death metal kunstnike Skaðvalduri ja Feni tööde näitus, oma tööd tutvustavad ajakirjade Pläkk ja Taud tegijad. Põneva õllevalikuga on väljas ka filmis esinev Käbliku Pruulikoda.

24. septembril kell 19:00 linastub film Tallinnas klubis Black Magic Estonia. Filmile järgnevas vestlusringis osalevad filmitegijad Saksamaalt ning astuvad üles Tartu bändid Form (eksperimentaalne black metal) ja Pagansarv (pagan black metal). Välja on pandud teosed kunstnikelt Skaðvaldur ja Fen ning kunstiinstallatsioon ansamblilt Form.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles