Lasteaia vaikseks tunniks vaikis ka lahingukära

Urmas Glase
Copy

Terve eelmise nädala täristasid Scoutspataljoni võitlejad Järva-Jaanis ja Vaol õppuse «Valge tellis» ajal relvi, et harjutada linnalahingu oskusi. Sõdurid andsid relvadele puhkust keskpäeval, kui lasteaialapsed pidasid vaikset tundi.

Vao harjutuste pealäbiviija leitnant Oliver Jõesaar selgitas, et praegu peamiselt tegevväelastest koosneval pataljonil piiri taga lahingmissioone ei ole ja seda aega kasutatakse sõdurioskuste parandamiseks. «Konventsionaalses sõjas on tähelepanu mõnevõrra teistsugustel võtetel, kui treenitakse missioonidele minekuks. Praegu on hea aeg harjutada,» lausus ta.

Jõesaar täpsustas, et tegevväelased harjutasid jao tasandil hoonestatud alal lahingutegevust. Legendi järgi olid vastase luureüksused hõivanud korrusmajad ja jagude ülesanne oli hooned vastastest puhastada. «Nad pidi arvestama ka sellega, et vastane kasutab pisargaasi. Nad ei tea, et esimesena puhastatavas majas vastast tegelikult ei ole, vaid neile avatakse tuli kõrvalmajast, kui nad jõuavad teise trepikoja puhastamiseni. Kõrvalmaja hõivamise järel ületab üksus tänava ja asub puhastama neid maju,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles