Omavalitsused saavad kasvanud kulude katteks miljoneid eurosid

Järva Teataja
Copy
Riigi reservis jääb raha järjest vähemaks.
Riigi reservis jääb raha järjest vähemaks. Foto: Robert Anasch/ Unsplash

Valitsus võttis täna vastu korralduse, millega jaotatakse omavalitsustele toetusfondist kokku 12,6 miljonit eurot toimetulekuraskustes inimestele toetuste maksmiseks, rahvastikutoimingute kuludeks ning asendus- ja järelhoodusteenuse korraldamiseks.

Riigihalduse ministri Riina Solmani sõnul on omavalitsustel selle aasta esimese pooles toimetulekutoetuse maksmiseks kulunud 89% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. „Omavalitsustele on langenud suur koormus Ukraina sõjapõgenike abistamisel. Samuti ei ole riik unustanud tavalisi abi vajavaid Eesti inimesi, tõstes juuni algusest toimetuleku piiri 150 eurolt 200 eurole. Nii on toetust vajavate perede arv kahekordistunud ja anname omavalitsustele kulude katteks 10,5 miljonit eurot,“ selgitas minister. „Toimetulekutoetuse väljamaksmiseks on omavalitsuste kasutuses kokku 37,6 miljonit eurot, millest 19 miljonit on neil esimesel poolaastal juba ära kulunud. Vajadusel anname aasta lõpus raha kuludeks veel juurde.“

„Lisaks on veebruaris juuni lõpuni kasvanud rahvastikutoimingute kulud seoses Ukraina sõjapõgenikele isikukoodide andmise ja perekonnaseisudokumentide sisestamisega. Selleks saavad linnad ja vallad täiendavalt juurde 200 000 eurot, aluseks võetakse tehtud toimingute arv,“ selgitas Solman. Tema sõnul makstakse omavalitsustele samuti 1,9 miljonit eurot asendus- ja järelhooldusteenuse toetuseks. „Teenuseks planeeritud 19 miljonist eurost jaotati vastavalt toetusfondi määrusele aasta alguses ära 90% vahenditest ning võttes arvesse teenuse olevate laste arvu muutust aasta keskel, jaotatakse nüüd ära ülejäänud 10%,“ rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles