Järve äärde kerkis maja

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

9. septembri hommikul oli Järva-Jaani tehisjärve ääres mehi ja masinaid: kohale sõidutati ligi 25 m2 A-maja ja tõsteti järve äärde selleks ettevalmistatud kohta.  

Järva-Jaani piirkonnajuht Veiko Kurimi sõnul tuli mõte järve äärde teenindushoone paigaldada tehisjärve rannaala detailplaneeringu raames. 

Korraldatud hankel osales kolm pakkujat, parima pakkumuse tegi Arctic Finland House. Maja maksab koos käibemaksuga 14 500 eurot, kogu projekti elluviimine koos elektri-, vee- ja kanalisatsiooniliitumistega 24 000 eurot, millest valla omaosalus on 10 000 eurot.

Raha Järva-Jaani järve ääres detailplaneeringuga kehtestatud töid alustada saadi nn erakondade katuserahast: keskerakondlase Siret Kotka ettepanekul sai Järva vald 14 000 eurot Järva-Jaani järve promenaadi arenduseks.

Veiko Kurimi sõnul leiab majake kasutust nii suvel kui ka talvel. „Rajame maja ette L-kujulise terrassi. Suvel võiks majas olla kohvik – korraldame konkursi teenindaja leidmiseks, kes lisaks toitlustamisele pakuks ka erinevaid vaba aja veetmise lahendusi. Talvel saavad seda kasutada talisuplejad. Majas on elekter, vesi ja kanalisatsioon, samuti välisvalgustus ja videovalvesüsteem," ütles Kurim ja lisas, et kohvik avatakse uue rannahooaja alguses.

Detailplaneeringus ettenähtud töödega liigutakse edasi samm-sammult, kuid järjepidevalt. Kurimi sõnul paigaldati sel suvel järve äärde uued pingid, grillimiskohad ja korrastati võrkpalliplats, valmis jõulinnak ja lastele mängulinnak. Järgmine etapp võiks olla sillutiskividega promenaadi rajamine.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles