Linnaarhitekt: igal kohal on omad plussid ja miinused

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Paide uus linnaarhitekt Peter Luuk leiab, et Paide puitmajad võiksid võimalusel ka tulevikus alles olla, kuna need annavad linnale hubast hõngu. Just nagu see on Rüütli tänaval.
Paide uus linnaarhitekt Peter Luuk leiab, et Paide puitmajad võiksid võimalusel ka tulevikus alles olla, kuna need annavad linnale hubast hõngu. Just nagu see on Rüütli tänaval. Foto: Dmitri Kotjuh

Päeval, mil lapsed asutasid end, lilled näpus, uue kooliaasta alguse puhul aktusele minema, oli uus algus ka juba koolijütsieast ammu välja kasvanud Peter Luukil. Tema astus sisse Paide linnavalitsuse maja uksest ning seadis end sisse teisel korrusel asuvas kabinetis, mille aken avaneb Pärnu tänava poole.

Linnakodanikud, kes välisuksest sisse tulevad ja sekretärilt uurivad, kust linnaarhitekti leida, juhatataksegi Peteri kabineti ukse taha koputama.

Keset suurt suve välja kuulutatud konkurss uue linnaarhitekti leidmiseks tekitas elavamat arutelu ka linna sotsiaalmeedialehel, kus töökuulutuse all kommenteeriti, et ärgu linn ometi uut töötajat Tallinnast toogu. «Muidu varsti teie armas linn muudetakse kivilinnaks, puud nülitakse 5–10 meetri kõrguseni okstest tühjaks või raiutakse maha. Rohelist muru hakatakse niitma iga kahe nädala tagant viie sentimeetri kõrguseks ja roheliste aasade asemel saate liiva ja kolletanud muruplatsid. Halval juhul saate rohelise muruplatsi asemele asfalteeritud väljaku. Ja aiaga eramajade asemele ehitatakse karbitaolised kõrghooned,» muretses kommenteerija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles