Arhitektuurivõistlusega selgub Türi linna uus nägu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi linnasüdame ja sellega piirnevate alade puhul jäi peamise märksõnana kõlama see, et linnasüda peaks küll uuenema, ent ei tohiks kaotada oma rahuliku ja koduse aedlinna kuvandit.
Türi linnasüdame ja sellega piirnevate alade puhul jäi peamise märksõnana kõlama see, et linnasüda peaks küll uuenema, ent ei tohiks kaotada oma rahuliku ja koduse aedlinna kuvandit. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavalitsus ja Eesti arhitektide liit kuulutasid juuni alguses välja Türi keskuse avaliku ruumi arhitektuurivõistluse, et leida kevadpealinna keskosale uus, terviklik sisu ja lahendus. Konkursitöid on aega esitada veel loetud päevad, sest ideekavandite esitamise tähtpäev on järgmine kolmapäev.

Vallavalitsus korraldab arhitektuurikonkurssi programmi «Hea avalik ruum» käigus ja seda programmi kureerib Eesti arhitektide liit. Kogu tulemustega seonduva teabe esitab liit Türi vallavalitsusele pärast konkursi lõppu, 14. septembril. Seetõttu pole ka vallavalitsusel veel teavet, kui mitu arhitektuurikavandit konkursile esitatud on. «Kui tõesti peaks juhtuma nii, et konkursile ei laeku ühtegi tööd, siis tuleb see kuulutada läbikukkunuks, kuid praegu pole alust seda ette karta,» lausus Türi vallavanem Ele Enn. «Ootame tulemused ära ja meie oleme optimistlikud, et laekub mitmeid häid töid, mille seast on keeruline valikut teha.»

Aprilli alguses Tallinnas Kultuurikatlas aset leidnud jätkuprogrammi «Hea avalik ruum» selle aasta esimesel võistluste tutvustusõhtul võeti vaatluse alla Türi ja Saku keskplatsi arhitektuurivõistlus. Türi linnasüdame ja sellega piirnevate alade puhul jäi peamise märksõnana kõlama see, et linnasüda peaks küll uuenema, ent ei tohiks kaotada oma rahuliku ja koduse aedlinna kuvandit. Arhitektuurivõistluses osalejatelt oodatakse visiooni, kuidas kujundada Türi kesklinna uus avalik ruum nii, et paisjärvega oleksid ühendatud raudteeäär, raudteejaam, aga ka ajalooline vabrikuküla. Tulevase uue keskuse olulised osad on ka Viljandi tänav, kultuurikeskuse park ning paisjärve ja Püha Martini kirikut ümbritsev ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles