Mõisas keedetud erilised moosid pandi loosi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Mats Oun

“Eesti toidu kuu” avaüritusel Põhjaka mõisas sättisid end pliidi äärde maaeluminister Urmas Kruuse, toiduliidu juhi Sirje Potisepp, taluliidu eestvedaja Kerli Ats ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juht Roomet Sõrmus ning keetsid valmis purgitäie moosi, mis valmistatud iagühe salaretsepti järgi. Nüüd on võimalus igal soovijal loosi teel mõni neist purkidest omale saada.

Taluliidu juht Kerli Ats tunnistas üles, et pole pidanud kunagi ise kodus moosi keetma, sest tema kodukelder on vanaema ja ema keedetud moosidest igal sügisel pungil. Tema poolt Põhjakas purki pandud “Abielu” nime kandvas moosis ei kohtu üllatuslikult paar, vaid kolmik: õun, rabarber ja mustsõstar.

Foto: Mats Oun
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles