Hoidistajad kipuvad õuna teiste maitsete sisse ära peitma

Copy
Artikli foto
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Tänasel Türi õunafestivalil valiti tavapäraselt välja ka hobiküpsetajate ja hoidistevalmistajate tehtud parimad õunamagustoidud ja hoidised.


 

Festivali korraldaja Triin Pärna sõnas, et konkursist osavõtt polnud tänavu ehk kõige aktiivsem, ent siin mängib tema sõnul osa ka eestlastele loomulik tagasihoidlikkus. „Hommikul oli neidki, kes tulid ütlema et oleks ju võinud ka osa võtta, aga ei tea ja ei julge,” tõi ta näite, julgustades siiski perenaisi oma küpsetus- või moosikeetmisoskuseid teistega jagama.

Võitjad selgitati välja kahes kategoorias: parim õunahoidis ja parim õunamagustoit.

Tagasi üles