Ajateenijad lõpetasid baaskursuse ja vandusid Eestile truudust

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

Reedel andsid pidulikel rivistustel kaitseväe erinevates väeosades üle Eesti sõdurivande kokku ligi 1900 ajateenijat, mis tähistas juulis teenistust alustanud võitlejate sõduri baaskursuse lõppu.

Mereväes andis Miinisadamas toimunud pidulikul rivistusel 45 ajateenijat sõdurivande, mis tähistab nende jaoks sõduri baaskursuse lõppu. Mereväe jaoks oli selle aasta suvekutse sõduribaaskursus ajaloolise tähendusega, sest merevägi viis üle kaheksa aasta esmakordselt ise sõduri baaskursust läbi kuna alates 2015. aastast toetas mereväge väljaõppega Miinisadama linnakus paiknenud vahipataljon.

„Sõduribaaskursus on enda intensiivsete klassitundide ja metsalaagritega olnud ääretult kurnav, aga see-eest ka põnev. Poleks uskunud, et nende loetud nädalate jooksul on võimalik omandada nii palju teadmisi ja neid kohe ka erinevates elulistes situatsioonides kasutada,“ ütles mereväe ajateenija reamees Karl Markus Kõrm. „Kiirelt sain selgeks, mida rohkem oled ise valmis panustama, seda rohkem on ka võimalusi end igakülgselt arendada.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles