Paide otsib uued teatritegijad avaliku konkursiga

Tiit Reinberg
Copy
Paide teater "Carmen".
Paide teater "Carmen". Foto: Dmitri Kotjuh

Paide muusika- ja teatrimaja korraldab avaliku konkursi, et leida idee ja vorm Paide linnas kutselise teatritegevuse jätkumiseks pärast 31. detsembrit 2022, mil praegune trupp kollektiivselt töö lõpetab. Eesmärk on teatri tuleviku osas selgus saada oktoobrikuu jooksul.

Paide muusika- ja teatrimaja direktori Martha-Beryl Graubergi sõnul on avaliku konkursi eelduseks kindlustunne teatri linnapoolse rahastuse osas. “Pean oluliseks, et Paide linn teatri asutajana tagaks rahalised vahendid teatri uue koosseisu töötasudeks ja esimeste loominguliste töödega alustamiseks,” ütles Grauberg.

Linnapea Eimar Veldre sõnul toetab linn teatri tegevust järgmise nelja aasta jooksul kindla summaga, mille kohta oodatakse heakskiitu volikogult. “Tagame baasraha, et muusika- ja teatrimajas tegutseval teatril oleks kindel seljatagune,” ütles Veldre. Linnapea sõnul on kindlustunde oluline osa ka see, et teatri töö tulemusel väljaspool linnaeelarvet kaasatud sihtotstarbelised toetused lisanduvad asutuse eelarvesse ja linn asutajana selle võrra omaosalust ei vähenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles