Rattamaraton tõi Valgehobusemäele sadu osalejaid

Järva Teataja
Copy
Foto: Kalju Kertsmik

Laupäeval toimus Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses ligi 60 vabatahtliku toel kaheksas Estonian Cup Valgehobusemäe rattamaraton, mis tõi kohale sadu rattureid.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik selgitas, et ühtlasi oli Valgehobusemäe rattamaraton tänavuse Estonian Cup sarja viimaseks etapiks. Rattamaratonil võisteldi kolmel distantsil- GP 60,8 km, maraton 47,6 km ning 21,8 km, kusjuures poolmaratonil oli kiireim Herlen Kajo Kuusalu rattaklubist, maratonirajal Kristo Prangel A&T Spordist ja GP rajal Josten Vaidem Fixusest.

Sarja üldvõitjaks tuli kuuendat korda Gert Jõeäär.

Sündmusterohkel sarja viimasel etapil purunes ratturil 15. kilomeetril kett ja selle parandamiseks kulus tal veidi enam kui kolm minutit. "Mul oli väga huvitav sõit. Kett läks katki, aga õnneks oli mul ketivõti kaasas. Ketilukku ei olnud, sellega oleksin veel kiirem olnud. Seejärel hakkasin üksinda täiega panema, sest teadsin, et saan Peeter Tarvisest maksimaalselt kaks kohta hiljem lõpetada," rääkis Jõeäär pärast võistlust.

Jõeääre ebaõnn andiski üldvõitu silmas pidades trumbid Peeter Tarvisele, kes pidi üldvõidu teenimiseks lõpetama Jõeäärest kaks kohta eespool. Sõidu võitis lõpuks Vaidem, talle järgnes Tarvis. Jõeäär suutis väga tugeva lõpuga tulla neljandaks ja kindlustas Tarvise ees napilt sarja üldvõidu, kirjutab ERR.

Naistest võitis Valgehobusemäe maratoni Janelle Uibokand Mari Liis Mõttuse ja Laura Lepasalu ees. Sarja kokkuvõttes sai esikoha laupäeval neljas olnud Liisa Ehrberg.

Kõige ilusa kõrval oli Kertsmik nördinud, et võistluspäeva rikkusid ära pahalased, kes võistluste ajal veeretasid Jäneda-Nelijärve kandis võistlusrajale palgi ning keerasid ümber nooled ja lõhkusid suunavad viidad, mille tagajärjel sajad ratturid olid sunnitud ekslema ja otsima õiget võistlusrada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles