Sel nädalal stardib Paide ralli

Järva Teataja
Copy
Järvalased Lõuna-Eesti rallil. Rainer Paavel-Tiina Ehrbach.
Järvalased Lõuna-Eesti rallil. Rainer Paavel-Tiina Ehrbach. Foto: Mārtiņš Berts

Peale 13 aastast pausi, sõidetakse sel reedel ja laupäeval autoralli Eesti meistrivõistluste osavõistlusena Paide rallit.

Esimene võistlusauto sõidab üle Paide ralli poodiumi reede, 16. augusti õhtul kell 17.10 Paide muusika- ja teatrimaja juurest. Esimesele kiiruskatsele, Paide linnakatsele antakse start kell 17.43. Võistlustrassi pikkuseks on korraldajad planeeritud 469,44 km, millest lisakatsed moodustavad 122,64 km (80% kruus ja 20% asfalt). Võistlustrass kulgeb nii Paide linnas kui ka Türi ja Järva valla teedel. Kokku tuleb võistlejatel läbida kümme kiiruskatset, millest kolm sõidetakse reedel ja seitse laupäeval.

Paide ralli korraldusmeeskonna liige Alari Lunts ütles portaalile rally.ee, et nad on kogu korraldusmeeskonnaga näinud kõvasti vaeva, et tuua tagasi pika ajalooga ja alati põnevust pakkunud legendaarne Paide ralli. „Suurimateks publikumagnetiteks saavad kindlasti olema Paide linnakatse, vanematele rallifännidele ja sõitjatele on kindlasti tuttav Sõpruse auk, mis on tuntud ka kui Kalaoti kurvina ja Rava kiiruskatse lõik, mis läbib Jalgsema küla."

Kuigi Kesk-Eesti tundub Lõuna-Eestiga võrreldes lameda maana, on ralli sedavõrd kiirem. „Tõesti – künkaid ja hüppeid ei ole, aga tuleb kiire ralli," lubas Alari Lunts.

Kus pealtvaatajate alad asuvad ja kuidas sinna saab, on näha ralli kodulehel paiderally.ee. „Sinna tulevad kiiruskatsete kaardid, kus mida pakutakse. Katsume igale kiiruskatsele teha vähemalt kaks pealtvaatamisala, kus on tualetid, suuremates kohtades pakume toitlustust, ühesõnaga teeme kõik selleks, et rallit nautida," lubas Lunts.

Pealtvaatajatele mõeldud täpsem info koos rajakaartidega avaldatakse 15. septembril samuti Paide ralli veebilehel.

Rallile registreerus 71 ekipaaži. Teiste seas näeb sõitmas ka Järvamaaga seotud võistluspaare nagu näiteks Roland Murakas/Kalle Adler, Rainer Paavel/Tiina Ehrbach, Margus Murakas/Rainis Nagel, Karl-Markus Sai/Martin Leotoots, Romet Jürgenson/Siim Oja, David Sultanjants/Hendrik Kraav, Argo Kuutok/Vallo Pleesi, Janar Lehtniit/Paavo Pajuväli ja Mihkel Mändla/Kaur Teder.

19. Paide ralli on autoralli Eesti meistrivõistluste 6. etapp (3. etapp klassidele EMV9 ja EMV10 – võistkondlik arvestus), Estonian Junior Challenge 4. etapp, Lada Classic Cup 6. etapp.

Ühtlasi möödub tänavu esimesest Paide rallist 40 aastat. (JT)

Liikluspiirangud Paide linnas

Seoses Paide linna kiiruskatsega 16. septembril on osa tänavaid linnas sel ajal liiklusele suletud.

Aiavilja tn (Põllu ja Pärnu tn vaheline lõik) 13.09 kell 17.00 kuni 18.09 kell 22.00

Paide muusika- ja teatrimaja parkla ja Pärnu tn (Aiavilja ja Tööstuse tn vaheline lõik) 15.09 kell 12.00 kuni 17.09 kell 23.00

Tööstuse tn (Pärnu tn ja Jaama tn vaheline lõik) 15.09 kell 12.00 kuni 17.09 kell 23.00

Linnakatse toimub vahemikus kell 16.30- 23.00.

Marsruut: Pärnu tn, Keskväljak, Vee tn (Kesklinna ja Rüütli tn vaheline lõik), Rüütli tn (Vee tn ja Posti tn vaheline lõik), Posti tn, Valli tn, Tallinna tn (kuni politseimajani), Kitsas tn (Tallinna ja Väike-Aia vaheline lõik) ja Väike-Aia tn. Linnasisene kiiruskatse on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles