Õunafestivali peategelane nautis müügiedu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Möödunud nädalavahetus oli neil, kellel oli plaan veeta päev vabas õhus ja võimaluse korral väisata mõnd laata või väliüritust, valikut teha üsna keeruline. Ilm oli ilus, aga laatu Eesti eri nurkades mitukümmend. Ometi jagus hulgaliselt laadalisi ka Türil peetud õunafestivalile ja sügislaadale.

Kahtlemata oli põhjust rõõmu tunda neil, kes olid ekstra õunaostusooviga kohale tulnud. Õunasaak on tänavu troopilisest suvest hoolimata korralik ja ubinaid rändas ostukottidesse kilode kaupa.

Vastavalt õunasordile varieerusid müügilettide juures ka hinnad. Odavaim kilohind oli 50 senti ja kallimate õunte kilo eest küsiti kolm eurot. Ostjaid oli ja kui laada algusest oli möödas paar tundi, olid mõne õunamüüja telgi juures varud juba viimseni otsa saanud ja müüjal jäi üle vaid küsijatele käsi laiutada: kõik on otsas! Uudistada sai ka õunanäitust, soetada aeda juurde mõni õunapuu- või pirniistik ning osta kodumaist köögi- ja aedvilja, marju ja mett. «Tasapisi,» vastas Türi vallas asuva Jõeääre talu peremees Urmas Laks küsimusele, kas ostlejad ikka kartuli-kaali- ja kapsaleti õunamüüjate vahelt üles leiavad ning värsket kraami ostavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles