Selgusid Järvamaa ettevõtluse auhinna nominendid

Järva Teataja
Copy
Möödunud aastal oli Järvamaa ettevõtlusauhindade gala Säreveres Järvamaa kutsehariduskeskuse peahoones. Tänavu tunnustatakse tublimaid Järva vallas Ervital.
Möödunud aastal oli Järvamaa ettevõtlusauhindade gala Säreveres Järvamaa kutsehariduskeskuse peahoones. Tänavu tunnustatakse tublimaid Järva vallas Ervital. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Selgunud on SA Järvamaa poolt välja antava ettevõtluse auhinna nominendid. Parimad ettevõtted üheksas kategoorias kuulutatakse välja 6. oktoobril 2022, ettevõtlusnädala tunnustamisõhtul Ervital (Järva vald).

Sihtasutuse Järvamaa eestvedamisel ning koostöös omavalitsustega toimub tänavune konkurss 16. korda. Konkursi komisjoni töös osales 7 liiget, kes valisid välja kategooriate parimad. Konkursile esitati 46 avaldust.

Eduka startija nominendid on helluse, hoole ja armastusega valmistatud kodusisustuselemente pakkuv Raki OÜ ja hooldusvabasid hauaplaate ja -kive valmistav Ausbrol OÜ.

Aasta pereettevõtte auhinna eesmärk on tunnustada ettevõtteid, kus juhtimises osalevad pereliikmed. Nominendid on Paides rattapoodi pidav ning arvutite, kontoritehnika müügi ja hooldusega tegelev Aaver OÜ, Eestis ja Soomes elektri- ning ehitustöid teostav WestRoad OÜ ning teravilja ja rapsikasvatusega tegelev Neili MT OÜ.

Sellel aastal oli samuti võimalik esitada maakonna tasandil kandidaate parima talu kategooriasse. Siin kategoorias kandideerivad parima tiitlile Mäeotsa Hobitalu OÜ, õunu ja kartulit kasvatav Rebase talu ning lihaveiseid pidav Andrus Õunapuu Käära talu.

Ettevõtluse edendaja kandidaate seati seekord üles kolm ning nende seast selgub edendaja tiitli vääriline võitja. Kandidaatideks on Türil kestliku ja kogukondliku arengu toetamisega tegelev Türi Kogukonnaselts, oma ettevõtluskeskkonna eest hoolitsev Järva vallavalitsus ning Paia ristis tankla-restorani Tikupoiss pidav Urmas Johanson.

Aasta turismitegija kategooria statuut on väga laiapõhjaline ja selles kategoorias saab tiitlisaajaks esitada eraisikuid, sündmusi, objekte ja teenuseid. Lõpliku paremusjärjestuse selgitavad omavahel Türi Konnamajas ajatuid maitseid, sooja ning kodust teenindust pakkuv Kohvik-Resto Ajatu, elamust-emotsiooni-mälestust garanteeriv Türi Seikluspark OÜ ja keskkond, kus kohtuvad kuldsed teod ehk Esna Galerii.

Piirkonna toote/teenuse kategooria nominendid on kitsepiima väärindava Kalamatsi meierei tooted ning nende kroonijuveel Esna juust, toidunautlejatele parimaid palu pakkuv Türi Pritsumeeste BBQ toidud ja Kohvik-Resto Ajatu, kus hinnatakse taaskasutust, vanu asju, uusi mälestusi ja koosolemist.

Aasta suurettevõtte kategoorias asuvad konkureerima turbatootja aktsiaselts PRELVEX, juhtiv höövel- ja immutusveski aktsiaselts NATURAL ning Eestis üks kiiremini kasvavaid teedeehituse terviklahendusi pakkuv Verston OÜ.

Aasta väikeettevõtete kategoorias toodi välja kolm nominenti: , Türi piirkonnas üldarstiabi osutav Türi terviskeskus, Imaveres keskkonnateadlikke arendusprojekte jõudsalt elluviiv OÜ Fibenol ja metsaveondusega seotud autotranspordi teenust pakkuv ja metsamajandust abistavad tegevusi teostav osaühing Kolmestar.

Sel aastal oli kõige rohkem kandidaate aasta mikroettevõtete kategoorias. Nominentideks osutusid SPEQ Agri OÜ, Euroopas metall konstruktsioonide püstitatav ja seadmeid paigaldav MTK Sweet OÜ ja ehitusgeodeetilisi, topogeodeetilisi, maakorraldustöid teostav osaühing Georam.

Konkursi komisjoni töös osales 7 liiget, kes valisid välja kategooriate parimad: Anu Zinovjev (ettevõtja Convi Food Sweets OÜ), Tiit Reinberg (maakonnalehe Järva Teataja peatoimetaja), Maimu Kelder (Sihtasutus Järvamaa ettevõtluskeskkonna arendusjuh), Karola Jaanof (Paide linna arenduse peaspetsialist), Üllar Vahtramäe (Türi valla arendusjuht), Triin Tippi (Järva valla arenduse peaspetsialist) ja Erje Mettas (Coop Panga ärikliendi igapäevapanganduse juht).

Ettevõtjaid tunnustatakse 6. oktoobril Ervital ning Üritust saab samal õhtul jälgida otseülekande vahendusel Järva Teataja lehel. Tunnustamisõhtul saab osaleda ainult kutsetega.

Tunnustamisõhtu lavastab Wild´in Ervita loovmeeskond.

Järvamaa ettevõtete tunnustamise eesmärk on maakonna ettevõtjate tegevuse väärtustamine ning tänamine panuse eest piirkonna arengusse. Tunnustatakse edukalt tegutsevaid äriühinguid ja silmapaistvaid isikuid, kelle tegevus ja eeskuju on enim mõjutanud Järvamaa elukeskkonda ja inimeste heaolu, suurendanud elanike tööhõivet, sissetulekuid ja maakonna tuntust, muutnud maakonda atraktiivsemaks selle elanikele, külastajatele, spetsialistidele, investoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles