Maraton tõi Valgehobusemäele sadu rattureid

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Kalju Kertsmik

Eelmisel laupäeval sai Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses ligi 60 vabatahtliku toel teoks kaheksas Estonian Cupi Valgehobusemäe rattamaraton, mis tõi kohale sadu rattureid.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik sõnas, et ühtlasi oli Valgehobusemäe rattamaraton tänavuse Estonian Cupi sarja viimane etapp. Rattamaratonil võisteldi kolmel distantsil: GP 60,8 km (pildil start), maraton 47,6 km ja 21,8 km. Poolmaratonis oli kiireim Herlen Kajo Kuusalu rattaklubist, maratoni rajal Kristo Prangel A&T Spordist ja GP-rajal Josten Vaidem Fixusest. Sarja üldvõitjaks tuli kuuendat korda Gert Jõeäär.

Sündmusterohkel viimasel etapil purunes Jõeäärel 15. kilomeetril kett ja selle parandamiseks kulus tal veidi üle kolme minuti. «Mul oli väga huvitav sõit. Kett läks katki, aga õnneks oli mul ketivõti kaasas. Ketilukku ei olnud, sellega oleksin veel kiirem olnud. Seejärel hakkasin üksinda täiega panema, sest teadsin, et saan Peeter Tarvisest maksimaalselt kaks kohta hiljem lõpetada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles