E, 3.10.2022

Moosikeetjad katsetavad uudseid retsepte

Anne Põder
, ajakirjanik
Moosikeetjad katsetavad uudseid retsepte
Facebook Messenger LinkedIn Twitter
Comments
Türi Konna majas õpiti moosi keetma ja mekiti inspiratsiooni saamiseks juba valmis keediseid.
Türi Konna majas õpiti moosi keetma ja mekiti inspiratsiooni saamiseks juba valmis keediseid. Foto: Tiina Lippant

Nädalavahetusel selgusid nii Koigi mõisas olnud moosilaadal kui ka Türi Konna maja hoidiste koolitusel, millest ja kuidas valmivad sel sügisel parimad moosid. Võimalusi maitsetega mängida on uskumatult palju.

Koigi moosilaada korraldaja Annela Ojaste ütles, et sedapuhku otsisid nad Koigi põhikooli õpilaste ja kokkade abiga head magusat pannkoogimoosi. Hindamisele toodi 14 kodus valmistatud moosi, millest maitsvaimad ja erilisimad välja sõeluti.

Ojaste sõnas, et eelmiste aastate konkursid on olnud isegi moosirohkemad ja žürii liikmete lusikale on jõudnud neid üle 20. «Seekordne moosisaak oli noori hindajaid säästev. Lastel oli nii lihtsam oma lemmikut leida ilma, et maitsed keelel segamini läheksid,» märkis ta.

Märksõnad
Tagasi üles