Moosikeetjad katsetavad uudseid retsepte

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Nädalavahetusel selgusid nii Koigi mõisas olnud moosilaadal kui ka Türi Konna maja hoidiste koolitusel, millest ja kuidas valmivad sel sügisel parimad moosid. Võimalusi maitsetega mängida on uskumatult palju.

Koigi moosilaada korraldaja Annela Ojaste ütles, et sedapuhku otsisid nad Koigi põhikooli õpilaste ja kokkade abiga head magusat pannkoogimoosi. Hindamisele toodi 14 kodus valmistatud moosi, millest maitsvaimad ja erilisimad välja sõeluti.

Ojaste sõnas, et eelmiste aastate konkursid on olnud isegi moosirohkemad ja žürii liikmete lusikale on jõudnud neid üle 20. «Seekordne moosisaak oli noori hindajaid säästev. Lastel oli nii lihtsam oma lemmikut leida ilma, et maitsed keelel segamini läheksid,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles