Järvalane koob valmis erilise seelikukanga

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Rahva Muuseum

Tartus asuva Eesti Rahva Muuseumi uksest astus tänavu juunikuus sisse 1 000 000. külastaja, kellele muuseum oli välja pannud väärtusliku auhinna – nimelt oli külastajal võimalus välja valida omale meelepärane rahvarõivakomplekt, mis meistrite poolt spetsiaalselt temale valmis tehakse.

Õnneliku külastajana jõudis 29. juunil ERMi Marite Rikkas. Teda tervitasid ERMi töötajad eesotsas direktor Kertu Saksaga. Õnnitlemisel anti üle ERMi teaduri Reet Piiri koostatud suur rahvarõivaraamat „Rahvarõivas on norm“. Võitja ei pidanud pilku raamatusse oma auhinna valimiseks heitma, sest teadis juba oma rahvarõiva-eelistusi. „Tantsin rahvatantsuansamblis Leigarid ja siin rühmas saavad kõik oma kandi rahvarõivaid kanda. Mina valin Kuusalu rahvarõivad, sest sealt on pärit minu vanavanemad, “ ütles Marite Rikkas. Muidugi on miljones külastaja väga õnnelik ja plaanib auhinnaks just talle ERMi rahvarõivakooli juhendajate poolt valmistatavaid rõivaid kanda au ja uhkusega nii esinemistel kui muudel pidulikel puhkudel.

ERM annab sotsiaalmeedia vahendusel teada, et nüüdseks on rõivakomplekti tegemine juba hoo sisse saanud. Käised tikib siidiniitidega Virve Valtmann-Valdson, kes õpetab rahvarõivakoolis tikkimist ja silmuskudumist. Tema koob ka komplekti juurde kuuluvad sukad. Käised õmbleb kokku ning ka seeliku ja pärja teeb rahvarõivakooli õpetaja Silvi Allimann. Niplispitsi käiste alla valmistab õpetaja Külli Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles